JEUGDPLAN 2020-2023


Slaapspecialist -Van der Schuit
HoofdsponsorSubsponsorSubsponsor

Jeugdtechniektrainer

De voetbalvereniging Tricht is vooral bekend in de regio om zijn technische spelers; hoe trots zijn wij niet op Kay Notenboom (FC Utrecht JO15-1), Danielle de Jong (Jong PSV Vrouwen), Kaj Stap (FC Den Bosch JO14) en Jurre van Doesburg (PSV JO9). Om deze trots een nieuwe impuls te geven hebben wij een nieuw Jeugdplan 2020-2023 in de steigers gezet. Slaapspecialist van der Schuit (Jeugdhoofdsponsor), John’s Glazenwassersbedrijf en Romy 4 Finance’ (subsponsors) zullen de komende 3 jaar bijdragen aan ons nieuwe Jeugdplan 2020-2023. Een deel van dat plan houdt in, dat we starten in het nieuwe voetbalseizoen met een Jeugdtechniektrainer.

Doelen: Plezier, spelvreugde, gevarieerd voetbalaanbod, technische ontwikkeling, fysieke en mentale ontwikkeling. Het bereiken van een hoger (technisch) voetbalniveau.
Lange termijn: hoger niveau doorstroming A-selectie.

Romano voetbalschool

Hoe gaan we dat doen?
Door spelender- en stapsgewijs te trainen op onder andere:

 • Baas zijn over de bal
 • Snel voetenwerk
 • Dribbelen en drijven
 • Balaanname, passen en trappen
 • Kappen en draaien, controleren
 • Koppen
 • Schijnbewegingen & passeerbewegingen

* Alle trainingen zijn op basis van de Wiel Körver methode.

Het is aan te bevelen (lees: noodzakelijk) dat de trainers van de teams aanwezig zijn bij de techniektraining, zodat zij op de hoogte zijn, kunnen leren over het hoe-en-wat en waarom van de lesstof en het huiswerk, zodat zij hier in hun reguliere trainingen aandacht aan kunnen besteden. De trainingen worden verzorgd door Romano Calor.

Schema:
Dinsdagavonden

18.00 – 18.30 uur JO11-1 en MO11-1
18.30 – 19.15 uur JO8-1 en JO9-1 en JO9-2
19.15 – 20.00 uur JO11-2 en JO10-1

programma “de Kleine Kraaien”

In het seizoen 2020-2021 gaat de kaboutergroep (3 tot 6 jaar), ook wel “de Kleine Kraaien” genoemd, een nieuw traject in. Speciaal voor deze groep hebben wij een traject ontworpen waarin de kinderen spelenderwijs kennis gaan maken met alle elementen van het voetbal. Geen standaard training dus maar spelletjes als “Schipper mag ik over varen” (met zang 😄) en “het Stadionspel” waarbij de kinderen met de bal allerlei oefeningen gaan doen. Plezier staat voorop!

Het hele seizoen staat in het teken van de bijgesloten poster rondom “Het Kraaiennest”. Ieder kind (lid) dat mee doet aan het programma “de Kleine Kraaien” krijgt een poster mee naar huis. Iedere x-aantal weken gaan we oefenen voor een één van de onderdelen. We werken toe naar een speciale trainingsavond waarop de kinderen een klein ‘examen’ mogen afronden. Na het examen krijgen ze een sticker mee naar huis die ze thuis op de poster mogen plakken. Na het afronden van alle onderdelen, in de loop van het seizoen, volgt er uiteraard nog een beloning.

Ook in en rondom het sportpak Crayenstein zal er aandacht worden geschonken aan het kind. Zo zal het kind met foto en naam op een poster in de kantine worden gehangen. Andere dingetjes blijven nog even een verrassing.

Huishoudelijke zaken

 • We trainen iedere woensdag van 18.00 uur tot 18:45 uur.
 • De trainers zijn Mike van Burk en Eline Uiterwaal.
 • Een kabouter kan voordat hij lid wordt, gratis aan drie proeftrainingen meedoen. Kom gerust op woensdag langs! Kijken en/of meedoen kan altijd!
 • Om deel te nemen aan het programma “de Kleine Kraaien” moet een jongen/meisje al wel lid zijn van v.v. Tricht. Nadat een kabouter lid is van de club, krijgt hij/zij een poster van de vereniging en een v.v.Tricht bal om thuis te oefenen.
 • Contactpersoon: Eline Uiterwaal – kleinekraaien@vvtricht.nl

het Kraaiennest

Penaltybokaal