WZTVWZDB

Fanzone

omhoog
44 users have voted.

Ennnn we zijn los!
Na 2 bekerwedstrijden waarvan we er één verloren hadden en één die op papier al moeilijk genoeg was mochten we zaterdag tegen Brakel voetballen. De eerste competitiewedstrijd direct tegen de koploper. Leider in opleiding Jasper stuurde ons voor de wedstrijd alle feiten al door op de App. Brakel was koploper met 0 punten uit 0 wedstrijden met 0 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen wat uitkomt op een gemiddelde van 0 doelpunten per wedstrijd. 90 minuten knallen en we weten waar we staan.
Zelf mocht ik in de ochtend met de heldinnen van de MO13 op stap en genietend van het nazomers zonnetje kreeg ik een app. Wit weggetrokken, het klamme zweet op mijn bovenlip en met trillende handen las ik de zin nog eens door die op mijn scherm stond ‘jullie spelen op kunstgras! ik doe niet mee!!’ 
Heel de week hadden we zwaar onderhandeld met Ijzeren Rinus! De grote leider van de nieuwbakken Veteranen had uiteindelijk met pijn en moeite zijn pupil John van Riemsdijk afgestaan om bij ons op doel te laten staan. Sjoerd Mossou strijkt nu met de eer in het AD maar onze eigen John van Riemsdijk loopt al jaren als een echte Che Guevara rond om het woord van vrijheid te verkondigen. Vrij van kunstgras wel te verstaan. John heeft zo’n aversie tegen het plasticgras dat hij al het plastic uit zijn leven bant. Een simpel boterhamzakje bezorgd hem al een rolberoerte. Erop voetballen zal hij zeker nooit meer doen.
Als een malle heeft de kleine generaal Peter alles op alles gezet om uiteindelijk op ons vertrouwde veldje 4 uit te komen. Inclusief “Los” van Riemsdijk.
Bartje Buunders was deze dag jarig en kreeg als cadeau een plekje op de bank toegewezen. Velen van ons vonden dit een veel te groot geschenk en keken jaloers naar Baardmans.
De enige echte Bakker, welke tegenwoordig ook echt Burens brood verkoopt dus ga gerust eens langs in één van zijn 4 filialen, Wim van Walderveen bracht met een krachtig fluitsignaal de wedstrijd op gang. Na 2 minuten was het al raak! Een aanval uit Peter zijn boekje. Dario met eindelijk na 5 jaar eens een goede crosspass bereikte Niels L. die met een op maat gegeven boogbal de vanuit het middenveld doorgeschoven Frans Jan wist te vinden die op zijn beurt de bal keurig langs de keeper van Brakel schoot. U zult nu denken, wat een belachelijk gedetailleerde omschrijving van een doelpunt van uw helden. Klopt! Maar ben er zo trots op dat ik nog weet hoe dit doelpunt tot stand kwam dat ik het wel op moet schrijven. 
Niet veel later ging ons nieuwe slangenmens Guus ervan door op Links en met een scherpe voorzet wist hij opnieuw Frans Jan te vinden die krachtig in de verre hoek kopte. 2-0! wat een makkelijke middag gaat dit worden zeg. Gelukkig wisten we na een minuut of 25 ons eigen niveau te halen en mocht Brakel uiteindelijk terugkomen tot 2-2. Eén van die twee tegendoelpunten viel uit een vrije trap maar vanzelfsprekend geen enkel kritische noot jegens onze keeper. 
Net voor rust wist gelegenheids aanvoerder Bram er 3-2 van te maken. Dario schoot in plaats van over het vangnet slechts over de muur en zo kon Bram afronden. Het moet niet gekker worden!
De tweede helft was het tijd voor Timo. Hij loopt al weken te piepen over zijn ingegroeide teen en kon daardoor slechts naar festivals en andere muziek gerelateerde feestjes en niet zijn geliefde voetbal spelletje spelen. Rennend heeft hij eigenlijk geen bal geraakt maar gelukkig kregen we een vrije trap op randje zestien. De keeper zette vakkundig zijn muur precies aan de verkeerde kant van de paal zodat ze keurig het vangnet stonden af te schermen. Timo jankte te bal met een streep in de kruising in de verre hoek. Een echt kelderklasse doelpunt! Net voordat hij schoot hoorde ik John nog zeggen dat een linkspoot dit moest doen. Toch terecht dat hij op doel staat en niet in het veld.
Voor de statistieken lieten we Brakel nogmaals scoren maar toen was het tijd voor een feestje, Tricht 4 heeft gewoon van kwart over twee tot half vijf bovenaan gestaan in onze competitie. Historisch! 
U heeft een week de tijd om aan deze nieuwe status van uw helden te wennen.