Weer zo'n dag bij de F2

Fanzone

omhoog
190 users have voted.

 

Wordt het zo’n dag?

Zaterdag 18 april. Tricht F2 VS Achilles Veen F1

 

Zaterdag ochtend was het weer zo ver. Het zonnetje scheen al aangenaam op deze vroege morgen. De voortekenen waren goed. Zou het dan echt zo’n dag worden?

De jonge talenten van Tricht F2 mocht op sportpark Crayenstein hun kunsten in alle vroegte weer laten zien. Achilles Veen was vandaag de tegenstander. Door de afwezigheid van Gerhard Verhoeff namen Arjan en Jasper, de trainers op de maandagavond het stokje over. Weer een goed voorteken? Wordt het dan zo’n dag?

Op het zon overgoten sportcomplex zochten de talenten de kleedkamer op. Hier werd ze verteld dat het vertrouwelijke 2-2-2 systeem omgegooid zou worden naar een 2-3-1 systeem. Dit betekende dat Guusje een linie ging zaken en dat de Dirk Jan “de doelpuntenmachine” alleen in de punt van de aanval ging staan. Dit in de hoop dat hij zijn bijnaam weer waar ging maken.

Eenmaal uit de kleedkamer gekomen bleek de tegenstander de clubkleuren van Tricht zo mooi te vinden dat ze dezelfde kleur shirts aan hadden, namelijk het mooie groen wit. Haastig werd er gezocht naar hesjes om zo toch duidelijk twee verschillende teams op het veld te krijgen.

 

Na een korte warming up begon de wedstrijd dan eindelijk. Al snel was de bal in bezit van Tricht en maakte ze ook het spel. Eigenlijk was het wachten op het eerste doelpunt van de F2 van Tricht. Na een paar kleine kansjes brak Ward door en schoot op goal. Zou het dan echt? Het netje bolde maar iedereen hield zijn adem in.. Was het nu een goal of schoot hij de bal toch in het zijnet? Maar toen balde Ward zijn vuisten en stak zijn armen in de lucht. Een kreet van opluchting volgde. Voor iedereen het teken om te juichen, de 1-0 stond op het scorebord.

Omdat iedereen zijn adem in moest houden werd er voor gekozen om Ward gelijk naar de kant te halen zodat hij rustig in geur en kleur mocht vertellen hoe hij de bal vanuit die hoek toch nog in het goal kreeg. Met hem gingen Guusje en Niek eraf. Ze werden vervangen door Lucas, Sam en Thomas. Thomas zei nog toen hij wissel stond dat hij had belooft om te gaan scoren. We herinnerde hem nog even aan zijn belofte toen hij het veld in ging.

Tricht speelde een prima eerste helft. Het nieuwe systeem leek gegoten voor deze talenten. De organisatie stond goed en de bal ging in hoog tempo rond. Thomas leek bijna zijn belofte waar te gaan maken maar helaas raakte hij de bal net niet goed genoeg waardoor het nog altijd 1-0 stond. Wederom was het eigenlijk wachten tot de 2-0 zou vallen, Achilles kwam er namelijk totaal niet aan te pas. Toch door een verre uittrap van de keeper kon de spits van Achilles alleen op het goal van Tricht aflopen. Rian bleef echter rustig ala zijn held Cillessen en zorgde er met een goede redding voor dat het nog altijd 1-0 stond. In de omschakeling kreeg Dirk Jan de bal uiteindelijk voor zijn voeten en maakte hij zijn naam weer waar. Dirk Jan de doelpuntenmachine joeg de bal ditmaal overduidelijk in het goal waardoor iedereen gelijk de handen in de lucht stak om dit doelpunt te vieren. Wordt het dan echt zo’n dag?

De talenten van Tricht vonden een 2-0 ruststand echter niet genoeg en gingen op jacht naar de 3-0. En ja hoor beste lezers deze viel ook nog voor rust. Niek brak door, begon aan een solo, kreeg de bal met een beetje geluk uiteindelijk goed voor zijn voeten en haalde ongenadelijk hard uit. Jaja, de 3-0 stond nu op het scorebord. Een ongekende luxe. Het leek dus echt zo’n dag te worden.

 

Helaas het fluitsignaal klonk, het was rust. Voor Tricht was dit zeker niet nodig omdat het spelletje goed gespeeld werd. Voor Achilles was dit een goed moment om de wonden te likken.

Uiteindelijk bleek de rust ook voor onze talenten een welkom moment te zijn. Zo had Timo de limonade al op voordat iedereen goed en wel in de kleedkamer was.

Na iedereen weer op scherp gezet te hebben en na een paar goede tips van Arjan rende onze talenten weer het kunstgras op. Klaar om verder te gaan waar ze tot ze de rust mee bezig waren.

Echter Achilles Veen had een nieuw plan gemaakt en ze gingen aanvallender denken. Wat hadden ze immers nog te verliezen? Tricht kwam wat minder goed aan voetbal toe dan in de eerste helft maar iedereen werkte zich letterlijk kapot. Het was dan ook Florian die op een gegeven moment niet meer voor of achteruit kon lopen, hij had alles gegeven. Naast ons op de bank zag hij ook dat na vele reddingen van Rian een speler van Achilles er toch voor zorgde dat het weer wat spannend ging worden. De 3-1 was nu een feit.
Sam kreeg de opdracht van de trainers dat hij achterin moest blijven. Sam begreep het en deed zijn best zodat het niet nog spannender zou gaan worden. Ook Lucas kreeg door wat er nodig was. Zijn trucjes waar menig eredivisie speler nog wat van kan leren veranderde en hij begon op zijn Trichts te bikkelen. Heel het team was aan het strijden voor elkaar om deze overwinning over de streep te trekken. Zo stond Guusje dan wel op een andere plek, maar ze speelde er of ze er al jaren speelde. Rian keepte weer een wereld pot. Niek maakte het de spitsen zeer lastig. Timo voetbalde zoals we hem kennen, strijden tot het eind. En ook Ward was de laatste minuten nog actief bezig om de 3 punten over de streep te trekken. Thomas kreeg nogmaals een goede kans om zijn belofte waar te maken. Dit was dan ook gelukt mocht het niet zo zijn dat de keeper deze keer in de weg lag.

Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter Ralf voor de laatste maal en konden we met

gebalde vuisten onze armen in de lucht steken. Wat hadden de talenten goed gestreden. Het was echt zo’n dag!!!

Het is eigenlijk jammer dat het seizoen al bijna ten einde is. Waar clubs als Ajax, Feyenoord, Utrecht en Twente naar het einde van het seizoen snakken, zo fanatiek zijn deze jonge talenten van Tricht. Of zijn het eigenlijk alleen maar mooi weer voetballers? We zullen er achter komen wanneer ze volgende week uit tegen BZS gespeeld hebben.

 

Mocht u enige twijfel hebben bij het lezen van dit verslag. Raad ik u aan om even naar onderstaand filmpje te kijken. Hierin wordt wel duidelijk wat de jonge talenten gedaan hebben.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kIz0Q9PpA64