Weer verlies voor Tricht.

Tricht-Altena 2-4

TRICHT – Tricht verloor zaterdag thuis in de tweede klasse ook zijn tweede wedstrijd. Na een 0-3 ruststand werd het tegen een fysiek sterker Altena een 2-4 nederlaag. Samen met Brederodes en Zwaluwe staat Tricht nu nog puntloos onderaan.

Tricht moest het zaterdag zonder verdediger Rani Abouna (familieomstandigheden) en de geschorste spelers Rick van Gameren en Robin de Raadt doen. Voor rust speelde Tricht veel te slap. Altena zette de jonge thuisclub helemaal weg en kreeg verreweg de meeste kansen. Uit een corner van Julian Geelhoedt opende Johnny Schouten reeds na dertien minuten met een kopbal de score: 0-1. Vijf minuten later maakte Eddy Wijtvliet er al 0-2 van. Schouten trof voor de bezoekers daarna nog de paal en de goede keeper Nicky Janssen moest Tricht zowel bij een vrije trap van Edwin Pluister als bij schoten van Schouten voor een ruimere achterstand behoeden. Behoudens één te hoge poging van Arjan Hakkert stelde de thuisclub er offensief weinig tegenover. Vlak voor de rust werd het zelfs 0-3 doordat Johnny Schouten de bal na een corner voor Altena prachtig ineens op zijn schoen nam.

Herstel

Na de thee weerde Tricht zich veel beter. Arjan Hakkert schoot nog net naast maar in de 54e minuut leidde dit herstel van Tricht tot een mooi doelpunt van Tim van Dijken die de bal hard en onhoudbaar in de verste hoek schoot: 1-3. Amper een minuut later werd het via een verre boogbal van Patrick Zwart via de onderkant van de lat echter al weer 1-4. Tim van Dijken kwam uit een voorzet van Tim Hakkert nog dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag. Die treffer kreeg Tricht in de 73e minuut alsnog doordat Altena-speler Ben Hoeke de bal na een hoekschop in eigen doel kopte: 2-4. Het laatste zetje van Gerjan van Haarlem was niet meer nodig, zo constateerde scheidsrechter Sjaak de Wildt uit Meerkerk ook. De arbiter behoefde trouwens in het faire duel helemaal geen kaarten uit te delen. Na eerder Pepijn Lambregts kwamen bij het toch al zo jonge Tricht als verse krachten ook Luke van Dijken en Tim Wijgers nog binnen de lijnen. Tricht probeerde de spanning nog in de wedstrijd terug te brengen maar een schot van Marijn Bransen werd door de keeper goed uit de bovenhoek gehaald. Zo pakte debutant Altena met 2-4 de eerste competitiepunten bij de terugkeer in de tweede klasse en moet Tricht na twee duels nog op het eerste succes wachten. Komende zaterdag speelt Tricht een uitmatch in Heukelum.
De spelers voor deze wedstrijd: Keeper Nicky Janssen, Verder, Ruben Lambregts, Harm van Brenk, Tim Hakkert( Pepijn Lambrechts) Luuk Monker(Tim Wijgers) Tim van Dijken, Arjan Hakkert, Marijn Bransen, Tim Schook, Gerjan van Haarlem(Luke van Dijken) Rick van Haarlem. Reserves, Keeper Rian Drost en speler Rick van der Vring.

Scheidsrechter, Sjaak de Wild uit Meerkerk. Staf Tricht, Trainer Marcel van Steenis., 2de trainer Marco Hol, Verzorger Roef van der Poel, Leider Mario van Gelderen.