Weer duidelijke zege voor Tricht 1 - 3

Fanzone

omhoog
80 users have voted, including you.

GDC-Tricht 1-3

TRICHT – In Eethen behaalde Tricht zaterdag in de tweede klasse tegen GDC voor de tweede week op rij een duidelijke en kostbare zege. Na een knappe 0-3 voorsprong bij de rust kreeg Tricht het in de tweede helft veel lastiger maar met 1-3 hield Tricht de dure winst wel vast. Tricht klom daardoor naar de achtste plaats op de ranglijst en speelt komende zaterdag thuis tegen de bijna ongenaakbare koploper Delta Sports uit Houten.

De start van Tricht was zaterdag tegen GDC imposant. Binnen twaalf minuten stond Tricht al met 0-2 voor. Eerst kopte Joost van Rooijen voor GDC nog over maar al in de derde minuut nam Tricht de leiding. Toen Joost van Rooijen bij de thuisclub uitgleed, profiteerde Leonardo Aguiar goed door de bal langs keeper Nicky Janssen heen te schieten: 0-1. Na een te hoge kopbal van Pascal de Vries voor GDC liep Tricht met een mooi doelpunt aan de overzijde zelfs tot 0-2 uit. Rein Bastiaanse speelde zich tegen twee man keurig vrij en Arjan Hakkert zorgde voor de goede afronding: 0-2. Na twintig minuten nam Stefan Storchart de bal voor GDC na een corner ineens op zijn schoen maar de weer uitblinkende keeper Rian Drost keerde het harde schot klemvast. In de 37e minuut liep Tricht dankzij de tweede treffer van Leonardo Aguiar zelfs tot 0-3 uit. Uit een pass van Arjan Hakkert kon de rappe Aguiar alleen op doel af. Eerst redde keeper Nicky Janssen nog maar in de rebound mikte Leonardo Aguiar de bal toch koel tussen twee teruggekomen GDC’ers door in het doel: 0-3. Het laatste gevaar voor rust kwam toch van GDC maar Benjamin Vos zocht het doel na een vrije trap te hoog. Door een prima eerste helft kon Tricht dus met een riante 0-3 voorsprong gaan pauzeren.

Regen en wind

Na de pauze was het spelbeeld met nu regen en een harde wind dwars over het veld compleet anders. GDC streed voor eerherstel en Pascal de Vries kopte via de lat over. Eerst kreeg Tricht ook nog kansen maar Rein Bastiaanse miste na een voorzet van Arjan Hakkert en op aangeven van Aguiar schoot Wesley van Maurik de bal boven op het net. De pressie van GDC nam ondertussen steeds meer toe. Bij een kopbal van Pascal de Vries was doelman Rian Drost weer paraat. Een schot van Joost van Rooijen werd door keeper Drost prima uit de bovenhoek geplukt. Inmiddels was Wesley van Maurik bij Tricht door Ramon van Soelen vervangen. Na een hoge inzet van Pascal de Vries ging de bal nog net naast maar een doelpunt van GDC kon niet uitblijven en in de 76e minuut was het zover. Specialist Joost van Rooijen schoot de bal uit een vrije trap vanaf meer dan twintig meter onhoudbaar vlak langs de paal binnen: 1-3. GDC rook meer en bij twee nieuwe vrije trappen van Joost van Rooijen moest keeper Rian Drost beide keren de bal fraai tot corner verwerken. In de 93e minuut scoorde GDC alsnog maar dat doelpunt werd door scheidsrechter Cees van Hoogdalem uit Papendrecht afgekeurd. Zo bleef het 1-3 en was het een zeer kostbare zege voor Tricht, dat daarmee GDC op de voorlaatste plaats hield. In de komende thuismatch tegen lijstaanvoerder Delta Sports zal Tricht nu vooral aanvallend wel zwaar gehavend moeten aantreden. Marijn Bransen zit na zijn rode kaart tegen SV Meerkerk dan het tweede van zijn drie duels schorsing uit en Leonardo Aguiar en Wesley van Maurik zijn na hun gele kaart tegen GDC nu allebei tegen Delta Sports geschorst. Het was voor Tricht de enige dissonant na de mooie 1-3 winst tegen GDC.

Opstelling spelers en begeleiding.

Doel, Rian Drost. Spelers;  Kevin van Burk, Floris van Monfoort, Kevin van de Bergh, Ruben Lambregts, Robin de Raadt, René van Soelen, Arjan Hakkert, Rein Bastiaanse, Wesley van Maurik( Ramon van Soelen)Leonardo Aguiar.Verder Wissels, keeper Clen Robbemondt en spelers Milan de Vor en Redouan Rahali.

Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel. Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. C.A. van Hoogdalem uit Papendrecht, Ass. Scheidsrechter voor Tricht Walter van Toorn.