vvTricht JO13-1 mist de stroopwafels!

Wat had moeten eindigen in een klinkende overwinning op onze aardsrivaal MVV’58 en een voorlopig prachtige derde plaats in de competitie eindigde in een kater(tje).

Wat ging er mis deze ochtend? Die vraag is inmiddels menigmaal gesteld. De trainingen waren deze week immers optimaal en konden bij een heerlijk temperatuurtje worden afgewerkt. Het hoofdveld was prachtig bespeelbaar dankzij grote inzet van de vrijwillige terreinknechten. De barkeeper en het kantinepersoneel hadden de koeling tot de nok gevuld en alles in gereedheid gebracht voor een spectaculair feest met de partybeukers. De spelers waren lekker vroeg naar bed gegaan ondanks dat sommigen nog een feestje hadden gevierd op school. Het team was op en top gemotiveerd. En de supporters waren zoals altijd in grote getale aanwezig m.u.v. Esmerij die met onze “koffiepot” vakantie is gaan vieren in een ver en warm oord. Toch lukte het niet om MVV’58 te verslaan en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Al na enkele minuten trof Levi de onderkant van de lat en misschien was dat een voorbode voor het verdere verloop van de wedstrijd “steeds net niet”. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, toch slaagden wij er niet in om echte kansen te creëren. Naarmate de helft vorderde werd het vertoonde spoel slechter en slechter. We kakten helemaal in om het maar eens bot te zeggen. Het was onze tegenstander die hier duidelijk moed uit putte en frisser uit de kleedkamer kwam voor de tweede helft. Wij kwamen weliswaar nog op 1-0 door een intikkertje van Mathijs die als een echte spits op de juiste plaats stond bij een voorzet. Nadien kreeg MVV’58 de betere kansen en gingen zij steeds meer druk zetten op onze verdediging. Vanuit een hoekschop scoorden zij de 1-1 waarna het steeds penibeler voor ons werd om de bal van het doel te houden.

Na een uitgebreide analyse en vele gesprekken heeft uw reporter de conclusie inmiddels kunnen trekken en moet tot grote ontsteltenis de hand in eigen boezem gestoken worden. De schuld van dit gelijkspel is niet te wijten aan het team, de technische staf en alles hier omheen. Nee de oorzaak ligt op een geheel ander vlak. De vertrouwde stroopwafels waren er vanmorgen niet. Of het nu komt door het bijgeloof, de calorieën of gewoon het genot dat doet er niet toe. Vandaag was het anders dan anders en dat moet haast wel zeker de oorzaak zijn geweest van dit enigszins teleurstellende resultaat. We mogen nog van geluk spreken dat het team de eer heeft hoog gehouden en door hard werkvoetbal een nederlaag heeft weten te voorkomen.

De fout ligt dus gewoon bij uw reporter. Excuses hiervoor. Vanaf volgende week zijn er gewoon weer stroopwafels en stromen de punten weer binnen. Die mooie derde plaats blijft dus in zicht!

Met vriendelijke groet namens de supportersvereniging van vvTricht JO13-1