Vrijwilliger uitgelicht; Wim van Walderveen

Vv Tricht is een vereniging die voor het grootste deel afhankelijk is van een ‘vrijwilligersleger’. Maar waarschijnlijk weet u niet wie nou die vrijwilliger is, die de lijnen op het veld zet, de kantine opent om 07.30 uur, het gras maait, de opstal beheert, de kleedlokalen schoonmaakt, de sponsoring regelt, de frietjes bakt of uw koffie inschenkt? Daarom stellen wij elke maand één vrijwilliger voor en deze keer is dat Wim van Walderveen.

Wim is al 15 jaar lid van vv Tricht en heeft altijd in het 5e gevoetbald en is nu alweer 8 jaar trainer van zijn oudste zoon Joran. Wim is begonnen als trainer van de toen nog E2. Hij heeft ook een jaar twee teams getraind namelijk van zijn dochter Yana en zijn ander zoon Merijn die bij elkaar in hetzelfde team, de F4, zaten en daarnaast ook het team van Joran. Dit seizoen traint hij de JO17-2 en de JO10-1. Naast het trainerschap is Wim regelmatig als scheidsrechter te vinden op de velden en is hij ook nog wedstrijdsecretaris van de jeugd.

Sinds 2007 sponsort Wim met zijn bedrijf ‘Van Walderveen – De Echte Bakker’ een reclamebord langs het hoofdveld van vv Tricht en verzorgt hij elke zaterdag de broodjes, die in de keuken te koop zijn.

Als je het voor het zeggen hebt bij vv Tricht, wat zou je dan veranderen?
“Ik zou graag meer voor de jeugd willen zien. Een jeugdtrainer die techniektrainingen aan alle jeugd gaat geven. Bijvoorbeeld een hoofdtrainer, een trainer van het tweede en de JO19-1 die om de beurt een goede training aan de jeugd geven. Ik zou ook graag wat verandering in de kantine willen zien; denk daarbij aan de verkoop van producten als koeken, saucijzenbroodjes en worstenbroodjes”.

Wat is je mooiste moment?
“In het seizoen 2017/2018 ben ik met mijn team de JO15-2 naar een toernooi in Duitsland geweest en dat was een mooie belevenis en heb ik goede herinneringen aan. In 2015 heb ik met de D2 een toernooi bij GVV gewonnen. De D2 moest in dit toernooi voetballen tegen vijf teams die ook nog eens bij hen in de competitie zaten en al die wedstrijden verloren, juist bij dit toernooi wonnen we alles, waardoor wij eerste werden bij dit toernooi.”

Bedankt voor al je vrijwilligerswerk, Wim!

Nb 1. We kunnen niet álle vrijwilligers uitlichten, maar weet dat jullie allemaal even belangrijk zijn voor onze club en evenveel gewaardeerd worden!
Nb 2. Vrijwilliger worden: https://vvtricht.nl/vrijwilliger-vvtricht