Vrijwilliger uitgelicht; Martin Toonen

Vv Tricht is een vereniging die voor het grootste deel afhankelijk is van een ‘vrijwilligersleger’. Maar waarschijnlijk weet u niet wie nou die vrijwilliger is, die de lijnen op het veld zet, de kantine opent om 07.30 uur, het gras maait, de opstal beheert, de kleedlokalen schoonmaakt, de sponsoring regelt, de frietjes bakt of uw koffie inschenkt? Daarom stellen wij elke maand één vrijwilliger voor en deze keer is dat Martin Toonen.
Martin is al 45 jaar en 3 maanden lid van onze vereniging. Hij is begonnen met voetballen in het toenmalige 6e elftal, waarna hij nog in het 7e en 8e elftal heeft gevoetbald. Tegenwoordig is Martin op dinsdagavond nog te bewonderen op het veld bij de trainingen van de ‘Walking Footballers’, waar hij met andere oudgedienden een balletje trapt.
Naast het voetballen heeft Martin liefst 26 jaar verschillende bestuursfuncties bekleed, waarvan het langst als wedstrijdsecretaris. Toch staat Martin het meest bekend als ‘manusje van alles’, want zo heeft hij alle elektriciteit op Sportpark Crayestein aangelegd, repareert hij kranen, sluit tv’s aan, regelt de beamer, plaatst reclameborden, krijt de lijnen van de velden en als er klussen zijn die niemand kán doen, dan doet Martin die!  In 2015 kreeg hij voor dit vrijwilligerswerk nog de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Vragen aan Martin:
1. Wat vind je van ons 1e elftal: “Ik vind het een grandioos elftal”
2. Wat zou je nog willen veranderen als jij het voor het zeggen hebt: “Ik zou graag nog een tribune willen hebben bij vv Tricht”

Martin, bedankt!

Nb 1. We kunnen niet álle vrijwilligers uitlichten, maar weet dat jullie allemaal even belangrijk zijn voor onze club en evenveel gewaardeerd worden!
Nb 2. Vrijwilliger worden: https://vvtricht.nl/vrijwilliger-vvtricht