Veteranen heersen in Meteruh

Fanzone

omhoog
98 users have voted.

MVV’58 was er alles aan gelegen om zaterdag 3 juni de hoofdprijzen van het Veteranen toernooi in Meteren te houden. Met maar liefst 4(!) eigen teams werd de strijd aangebonden met GJS, vv Beesd en ons cluppie. GVV en WNC waanden zich op voorhand kansloos en bleven thuis. Het werd alleen geen 1-2-3, maar helemaal niets. Soeverein en met 2 vingers in de neus kaapten de Trichtse Veteranen de eerste prijs weg uit Meteren. Met 2 gelijke spelen en 4 eclatante overwinningen kon de organisatie met tranen in de ogen na afloop niets anders dan vv Tricht tot winnaar uitroepen. Het eerste officiële optreden van de Trichtse oudjes onder leiding van de bezielende Ridder Rinus was meteen een succes.

MVV’58 had naast haar veteranen team nog 3 ijzers in het vuur, het 5e, de Old Stars, met oud gedienden als Alex en Toet, bijeengehouden door rekverband en protheses en het pseudoniem Opijnen United, waarvan alleen de shirts uit het Betuwse dorp leken te komen. Toch waren het de pupillen van Rinus die met de eer gingen strijken. Het oude blok uit het voormalige Tricht 5 werd geflankeerd door de oude bekenden Black Pearl en de Schrale,  “new oldie on the block” Martijn, afkomstig van GVV en Gerard, als speler en columnist bekend van Tricht 4. Laatstgenoemde werd tot doelpuntenmachine van het toernooi gekroond. Met 4 loepzuivere treffers bleek hij als gastspeler de inspirator van deze middag. Zelfs een bewegend doel bleek voor hem geen brug te ver.

Een zichtbaar geëmotioneerde Gerard na afloop: “Mijn hart ligt bij Tricht 4, maar wat ik vandaag aan warmte heb mogen ervaren grenst aan het ongelofelijke”. Het is niet duidelijk of hij hierbij refereerde aan de sfeer, dan wel aan de zomerse temperaturen en het Sahara-achtige veld, dat voor deze gelegenheid niet gemaaid en niet gesproeid was, maar wel verbrand door de kunstmest.

Als ode aan deze historische Trichtse overwinning heeft MVV overigens besloten om het nieuw aan te leggen kunstgrasveld uit te voeren in de kleur groen! Dit verzoenende gebaar werd uiteraard zeer gewaardeerd, net als de gesponsorde barbecue en buitgemaakte consumptiebonnen.

Captain Los heeft MVV tijdens de overwinningstoespraak gevraagd in het geval het toernooi een traditioneel karakter krijgt, het niveau te heroverwegen, anders ziet Tricht zich genoodzaakt om ook of slechts alleen de Dames Veteranen in te schrijven bij de volgende editie…

Op de slotdag is er gelegenheid tot feliciteren. Graag tot dan!