Verslag Clubscheidsrechter avond bij Vriendenschaar

Geachte voetbalvrienden,

Op donderdagavond 10-9-15 werd er een clubscheidsrechtersavond georganiseerd door voetbalvereniging Vriendenschaar,en zo hadden ze ook  het scheidsrechters korps vv Tricht uitgenodigd.
De avond werd geopend door Jeroen Manschot van KNVB, en die was ook tevens gastspreker deze avond,zo begon Jeroen over uitleg huidige arbitrage in Betaald voetbal en verdere onderwerpen waren zoals bewust hands,uitleg van lastige spelregels met video beelden, ook hoorde we een audio verslag tijdens een wedstrijd van scheidsrechter Jeroen Manschot,en hoe zie een scheidsrechter een overtreding en daarbij behorende commentaar van spelers ook werd duidelijk aangegeven dat dit een negatieve ontwikkeling gaande is en KNVB dit als aandachtspunt meegeeft aan scheidsrechters tijdens de wedstrijden.

Ook werd er een spelregelquiz gegeven en is een aanrader voor een gemiddelde clubscheidsrechter die ooit de bos opleiding gedaan heeft.

Wat ik ervaren heb is dat dit een zeer boeiende avond was voor clubscheidsrechters,er waren deze avond zo 25 clubscheidsrechters van onder andere  Vriendenschaar,Focus07,Tricht en Everstein.

En als laatste wat bij iedereen opviel is een negatieve ontwikkeling qua commentaar richting clubscheidsrechters  dit komt vanuit allerlei hoeken spelers,leiders,tegenstander en (groot) ouders. Ik zou graag meegeven behandeld een scheidsrechter met respect het zijn ook vrijwilligers van een voetbalvereniging.

Ik wil Vriendenschaar bedanken  voor een boeiende en discussiërende avond over de onderwerpen van die avond.

Groeten René Willemse