Verhit wedstrijdje Mo15

Tricht MO15

De Heldinnen van de MO15 hadden met groot succes hun eerste twee wedstrijden in de beker gespeeld en beide gewonnen. Respectievelijk een 4-5 en een mooie 8-1 overwinning. Afgelopen zaterdag was Emplina de tegenstander. In de aanloop naar deze match werd er afgelopen week fanatiek getraind. Iets te fanatiek volgens sommige meiden. Ondergetekende heeft namelijk een nieuwe hobby welke hij graag deelt met zijn pupillen. Dit enthousiasme komt helaas maar van een kant want de meiden hebben een gruwelijke hekel aan hardlopen. Tijdens onze wekelijkse rondjes om het veld hoor ik dan ook weinig positieve geluiden en de roep om leuke trainingen wordt steeds groter. Onze diva Amy is een kei om steeds weer met briljante plannen aan te komen en ditmaal kwam bij haar de gekke gedachte van een High Tea in plaats van trainen. “Wanneer er zaterdag wordt gewonnen, organiseer ik volgende week een high tea” beloofde ik de meiden. “maar dan wordt er vanaf nu wel donders hard getraind” voegde ik daar nog snel aan toe. Dit laatste kwam niet echt over. Het puberbrein is namelijk zo ontwikkeld dat het maar de helft van wat je zegt opslaat. Nee dames en heren, het trainen van meiden tussen de 12 en 15 is echt een complex verhaal waarbij je van de ene verbazing in de andere valt.

Na een warming up die niet zou misstaan op maandagochtend in verzorgingstehuis ‘de blije grijsaard’ begonnen we aan de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat ze in Empel niet vies zijn van een duwtje meer of minder. Helaas viel onze hazewindhond Jo-Ann al na 3 minuten geblesseerd uit. Gelukkig zat Manou te popelen om in te vallen. Lieke deed weer met ons mee en zij was het die vanaf eigen helft een solo in zette, door de verdediging danste en een schot plaatste wat via via in het doel eindigde. Een lelijk doelpunt maar met een schitterende actie voorafgaand.

Intussen had Inge al een ellenboog op haar borst gekregen, werd Senna onder het kunstgras geduwd, Manou van alles aangedaan, Guus een knietje op haar bovenbeen, Reza ontdaan van het meeste vel op haar arm en werd Isa haar ruggengraat getest. De kritiek van Tiny en Lau werd door de leidsman vakkundig weggewuifd.

Voor rust werd het ook nog 2-0 door Lieke. Voetballend waren we echt de betere ploeg maar fysiek konden we het niet winnen.

In de rust hamerde Tiny en Lau erop om niet mee te gaan in het spel van Emplina maar te blijven voetballen. Toch bleef ook de tweede helft een verhitte strijd die zelfs langs de lijn uitmondde in een goed gesprek tussen ondergetekende en zijn collega. Deze ‘krullenbol’ moest ff niet zo zeuren. Door niet goed genoeg ingrijpen van onze verdediging wisten zij de 1-2 te maken.  Echt spannend werd het pas toen de hooligans zich er mee gingen bemoeien. Uit onvrede over het vertoonde spel van de thuisploeg staken ze een naastgelegen school in brand. Zwarte rookpluimen trokken over het veld en de scheidsrechter kon niet anders dan staken. In die extra pauze de meiden nog eens op scherp gezet en Tiny palmde de scheidsrechter in door hem complimenten te geven en te knipperen met haar bruine kijkers. Marijn zag het van een afstandje aan maar zag ook in dat dit juist nu moest en hij zijn jaloezie opzij moest zetten. Toen de rook was weggetrokken en de brand geblust moesten we de resterende 20 minuten nog uitspelen. Met een werklust die ongekend was en een scheidsrechter die als herboren op het veld stond (bedankt Tiny)  sleepte we de 1-2 overwinning binnen. Ongekend trots op die meiden. 9 punten uit 3 wedstrijden en door naar de volgende ronde.

Zal woensdag toch maar een bakkie thee meenemen.

Gerhard