Tricht zet met 2 - 1 opmars voort.

Fanzone

omhoog
131 users have voted.

 

Tricht-Nivo Sparta 2-1

 

TRICHT – In een duel met twee geheel verschillende gezichten zette Tricht zaterdag thuis tegen Nivo Sparta de opmars in de tweede klasse met een 2-1 zege voort. Voor de rust nam een superieur Tricht door goals van Aimen Seqqal en René van Soelen een verdiende 2-0 voorsprong. Na een rode kaart voor Tim Hakkert kort na de thee kantelde het duel compleet en herstelde Nivo Sparta zich. De Bommelse tegengoal van Bjorn Jongste kwam echter te laat om Trichts vijfde zege in successie nog te voorkomen. Komende zaterdag reist Tricht naar SC Amstelwijck in Dordrecht.

 

Vroege goal

Al na vier minuten nam Tricht de leiding. Aimen Seqqal scoorde die erg vroege 1-0 na een panklare voorzet van Rein Bastiaanse. Behoudens een kopbal van Bas van der Star kwam Nivo Sparta er in de eerste helft niet aan te pas. Trichtse schoten van Aimen Seqqal en Wesley van Maurik werden echter geblokt. Een ver schot van Tim Hakkert werd door keeper Dennis Westerlaken tot corner verwerkt. Aimen Seqqal kopte halfweg voor rust uit een voorzet van Tim Hakkert tegen de lat. Leroy Peelen schoot net naast voordat hij geblesseerd door Sven van Maurik moest worden vervangen. Routinier Bjorn Jongste kwam na een forse overtreding op René van Soelen met geel bij de prima arbiter Schenkels uit Goirle nog goed weg. In de 42e minuut viel eindelijk de dikverdiende 2-0. Uit een corner van Dirk Jan in den Eng werd het schot van Arjan Hakkert eerst nog door keeper Dennis Westerlaken gekeerd maar in de rebound scoorde René van Soelen alsnog: 2-0.

 

Tien man

Kort na de thee brak Arjan Hakkert alleen door doch keeper Westerlaken redde. In de 51e minuut kwam plots de ommekeer in de partij. Tim Hakkert beantwoordde een overtreding van Bas van der Star met een trappende beweging en die onheuse revanche kostte hem de rode kaart. Tricht moest met tien man verder en Nivo Sparta nam het initiatief. Bart Geurts en Tim de Laat stichtten het eerste gevaar. Bart Geurts mikte net naast en Trichts keeper Glenn Robbemondt moest een kopbal van dichtbij van Bjorn Jongste keren. Ook Duane Villenueva was met een schot gevaarlijk doch doelman Glenn Robbemondt redde gestrekt met zijn vuisten. Ook bij een Bommelse scrimmage konden Bjorn Jongste en Bart Flederus in een kluwen spelers niet afronden. In de 84e minuut had Nivo Sparta eindelijk wel succes met haar aandringen. Een schot van Bjorn Jongste verdween via Tricht-speler Robin de Raadt in doel: 2-1. Ook in vijf minuten blessuretijd kwamen de gasten niet meer aan de gelijkmaker toe. Een kopbal van Bjorn Jongste ging net over het doel. Met inmiddels Remco de Haan en Mike van Kraaij als verse krachten sleepte Tricht na een zware tweede helft de 2-1 winst alsnog over de eindstreep.

 

Selectie. Keeper Clenn Robbemondt, Veld spelers, Robin de Raadt, Dirk Jan in den Eng, Leroy Peelen( Sven van Maurik) Rein Bastiaanse, Tim Hakkert, René van Soelen. Aimen Seqqal( Mike van Kraaij)Arjan Hakkert, Wesley van Maurik(Remco de Haan) Rico de Ridder.

Staf, Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaal Marco Stam. Scheidsrechter dhr. J Schenkels uit Coirle. Ass. Scheidsrechter Tricht Marco Stam.