Tricht wint uit nog met 9 man. 2 - 3

Fanzone

omhoog
126 users have voted.

De Zwerver-Tricht 2-3

TRICHT -  Tricht kwam zaterdag in Kinderdijk tweemaal achter maar met slechts negen man behaalde Tricht door twee goals van Aimen Seqqal toch nog een 2-3 overwinning. Daardoor eindigde Tricht in de tweede klasse alsnog op de vijfde plaats maar voor een prijs is dat net onvoldoende. Tricht had een zo groot speloverwicht dat het zich kon veroorloven veel kansen te missen en na een 2-1 achterstand toch nog te winnen nadat de broers Sven en Wesley van Maurik allebei door de Zeeuwse arbiter Vincent Wagenaar uit het veld waren gestuurd.

Veel kansen

Al voor rust waren er veel kansen. Rein Bastiaanse struikelde bij de eerste Trichtse kans. Robbin van der Bok zag aan de overzijde de Trichtse keeper Glenn Robbemondt redden. Uit een vrije trap werd het na twintig minuten toch 1-0. Robbin van der Bok schoot de bal in de verste hoek: 1-0. Jort van Meerkerk kreeg van dichtbij een enorme kans om de marge voor De Zwerver te verdubbelen maar hij mikte de bal recht in handen van keeper Robbemondt. Daarna waren alle kansen weer voor een beter combinerend Tricht. Een schot van Sven van Maurik ging via de voet van keeper Jordi Lingen over het doel. Rico de Ridder en Rein Bastiaanse na een voorzet van Wesley van Maurik verzuimden de gelijkmaker te scoren. Ook een knal van Aimen Seqqal na een solo ging naast. Dus stond een sterker Tricht bij de pauze toch met 1-0 achter.

Vroege goals

Twee minuten na de thee was het wel al gelijk. Sven van Maurik tikte een voorzet van Aimen Seqqal door naar broer Wesley van Maurik die met 1-1 zijn vijftiende competitiegoal maakte. Amper anderhalve minuut later stond Tricht echter met 2-1 weer achter. De uitlopende keeper Robbemondt miste bij een verre trap van Gerard van Drongelen de bal compleet en zo kon Robbin van der Bok simpel de 2-1 in het lege doel plaatsen. Bij een schot van Shagmard Mari moest keeper Robbemondt zich herstellen door zelfs een grotere achterstand te voorkomen. Even later werd doelman Robbemondt door de jeugdige keeper Jesse Kok vervangen. Die jonge invaller verrichtte voor zijn ploeg twee knappe reddingen. Toen stond Tricht evenwel al met slechts negen man in het veld.

Uit het veld

Wegens een overtreding met gestrekt been werd Sven van Maurik door arbiter Wagenaar met direct rood uit het veld gestuurd. Drie minuten later kreeg de vroeg al geboekte Wesley van Maurik vanwege commentaar zijn tweede gele kaart van de middag en dus moest hij net als zijn broer uit het veld. Ondanks de duidelijke numerieke minderheid bleef Tricht door het kwaliteitsverschil toch de betere ploeg. Tim Hakkert en Twan van Toorn waren inmiddels bij de gasten ook ingevallen. Aimen Seqqal kreeg het toen op zijn heupen en scoorde nog twee keer. Eerst mikte hij na een solo vanaf achttien meter afstand in de 78e minuut fraai de 2-2 gelijkmaker in de verste hoek. Vier minuten later trof Seqqal op vrijwel identieke wijze met 2-3 weer de roos. Daardoor sloot Tricht in een curieuze wedstrijd de competitie toch nog met een overwinning af. De Zwerver zal in de nacompetitie de plaats in de tweede klasse moeten zien te redden.