Tricht wint in Heukelum met 2 - 0

Heukelum-Tricht 0-2

TRICHT – Tricht nam zaterdag mooi afstand van de gevarenzone in de tweede klasse door de belangrijke uitmatch tegen Heukelum verdiend met 0-2 te winnen. De Trichtse goals werden in Heukelum al vroeg door Wesley van Maurik en René van Soelen gemaakt. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen het sterke Roda Boys uit Aalst.

Al na vijf minuten nam Tricht zaterdag de leiding. Een verre vrije trap van Wesley van Maurik verdween over de muur ongehinderd in de verste hoek achter keeper Yoerik van ’t Pad. In de elfde minuut liep Tricht zelfs al tot 0-2 uit. Na een afgeslagen nieuwe vrije trap van Wesley van Maurik werkte de thuisclub een voorzet van Arjan Hakkert slecht weg en het was René van Soelen die de 0-2 in de verste hoek binnenschoof. Heukelum antwoordde met een te hoge kopbal en een vrije trap van Sil van Putten waarbij Trichts keeper Jon van Oort bij de paal goed redde. Halfweg de eerste helft had Tricht pech toen Wesley van Maurik in de rebound na een afgeslagen vrije trap van zijn broer Sven van Maurik de paal trof. René van Soelen bood Wesley van Maurik nog een kans, doch keeper Yoerik’t Pad redde. Tricht was voor rust duidelijk beter en verder dan een schot van Sil van Putten kwam Heukelum in de eerste helft niet meer. Na rust bood Heukelum meer verzet. Trichts keeper Jon van Oort was echter steeds paraat. Al snel werden Wesley van Maurik en Rein Bastiaanse bij Tricht vervangen door respectievelijk Ramon van Soelen en Robin de Raadt. Hoewel Tricht soms wat te ver inzakte, kon Heukelum weinig groot doelgevaar forceren. Joell Papilaja mikte voor de thuisclub naast. Ramon van Soelen en Leonardo Aguiar werden een kwartier voor tijd voor Tricht nog gevaarlijk maar met een omstreden ingreep redde doelman’t Pad de situatie. Tijdens de slotfase werd Aguiar bij de gasten nog door Saman Salam Hamid vervangen. De laatste kans voor Heukelum op een doelpunt kwam uit een vrije trap, maar doelman Jon van Oort bleek deze middag voor de schotloze thuisclub niet te passeren. Zo behaalde Tricht een heel kostbare 0-2 zege. De jonge Zeeuwse arbiter De Jong leidde goed en had voor beide ploegen drie gele kaarten in petto. Bij Heukelum voor Stijn Schuller, Semih Kaplan en Sil van Putten en bij Tricht voor Kevin van Burk, Ramon van Soelen en Floris Monfoort.

Opstelling spelers en begeleiding. Doel, Jon van Oort, Spelers;  Kevin van Burk, Floris van Monfoort, Kevin van de Bergh, Ruben Lambregts, Sven van Maurik, René van Soelen, Arjan Hakkert, Rein Bastiaanse( Robin de Raadt),Leonardo Aguiar(Saman Salam Hamid)  Wesley van Maurik( Ramon van Soelen)

Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel. Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. H.E de Jong uit Borssele Ass. Scheidsrechter voor Tricht Walter van Toorn.