Tricht - Wilhelmina "26 bij 0 - 0 gestaakt vanwege harde wind

32 users have voted, including you.

Tricht-Wilhelmina’26 bij 0-0 gestaakt vanwege harde wind

TRICHT – De competitiematch in de tweede klasse tussen Tricht en Wilhelmina’26 duurde zaterdag in Tricht slechts 32 minuten. Toen staakte scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam de wedstrijd ineens vanwege de harde wind. De stand was toen nog 0-0.

De arbiter vond dat er vanwege de onstuimige wind geen normale wedstrijd meer mogelijk was. Hij riep eerst de beide aanvoerders Arjan Hakkert (Tricht) en Kevin van Esch (Wilhelmina’26) bij zich en meldde daarna ook aan de beide trainers Marcel van Helmond (Wilhelmina’26) en Marcel van Steenis (Tricht) dat hij de partij ging staken. De ploegen werden dus voor een voldongen feit gesteld. Een week eerder had arbiter Niels Felix in Lage Zwaluwe ook de wedstrijd Zwaluwe-Brederodes al vanwege het toen heersende noodweer na circa een half uur moeten staken.

Ondanks het stevige windvoordeel voor Wilhelmina’26 voor de rust weerde Tricht zich in het eerste half uur op het eigen kunstgras kranig. Na een actie van Marijn Bransen op links kreeg Ruben Lambregts voor de thuisclub de beste kans maar het werd bij een kluwen van spelers geen doelpunt. Wilhelmina’26 had mede door de wind wel een duidelijk veldoverwicht maar alleen bij een vrije trap van Kevin van Esch moest Trichts keeper Nicky Janssen goed redden door de bal over de lat te tikken. Bij een nieuwe Trichtse actie van Marijn Bransen voorkwam keeper Martijn Knoop in het Brabantse doel na 25 minuten een treffer. Voetbal was op het kunstgras door de hevige wind inderdaad heel lastig en vooral bij het nemen van een vrije trap bleek het bijna onmogelijk om de bal stil te laten liggen. Na 32 minuten spelen maakte scheidsrechter Niels Felix er dus een voortijdig einde aan.