Tricht - Wilhelmina '26 0 - 1

Tricht-Wilhelmina’26 0-1

Tricht had iets meer verdiend

TRICHT – Tricht is zaterdag in de tweede klasse terug in degradatiezorgen geraakt. De belangrijke thuismatch tegen Wilhelmina’26 werd met 0-1 verloren. Halfweg de eerste helft maakte Kevin van Esch uit een vrije trap het beslissende doelpunt. Een gelijkspel zou de krachtsverhouding in dit spannende duel met weinig uitgesproken scoringskansen overigens beter hebben weergegeven.

Met nog slechts drie punten voorsprong op Heukelum is Tricht net boven de streep nu weer in flink gevaar met komende zaterdag de zware uitmatch tegen periodekoploper GJS in Dalem voor de boeg. De eigen Trichtse kansen op die derde periode zijn nu compleet ondergeschikt aan het eerst maar eens veilig stellen van de plaats in de tweede klasse.

Achterstand

Voor rust was Wilhelmina’26 de betere ploeg, die goed begon met een kopbal van Gerben Vos en een schot van Antonie van Wijk. De thuisclub werd niet gevaarlijk en kwam halfweg de eerste helft met 0-1 achter. Een vrije trap van Kevin van Esch verdween vanaf ruim twintig meter onhoudbaar in de kruising: 0-1. Tricht probeerde in het aardige treffen wat terug te doen maar een kopbal van René van Soelen en schoten van Marijn Bransen konden de Brabantse keeper Martijn Knoop niet passeren. Na de thee had Tricht wel een duidelijk veldoverwicht maar tegen het fanatiek verdedigende Wilhelmina’26 had de thuisclub moeite om zich grote kansen te scheppen. Na voorbereidend werk van Ruben Lambregts mikte Wesley van Maurik te hoog en werden schoten van Marijn Bransen en Leonardo Aguiar geblokt. De handelingssnelheid in het spel van Tricht was vaak iets te traag waardoor Wilhelmina’26 zich defensief steeds kon herstellen. Twintig minuten voor tijd bofte Tricht zelfs dat invaller Sjoerd de Fijter na een voorzet van Nick Linnenbank bij de gasten een kans om de bal in te tikken miste. Op aangeven van Arjan Hakkert strandde een schot van René van Soelen voor Tricht weer in de muur van verdedigers. Met Prebibo Okunwie, Rein Bastiaanse en Floris Monfoort als verse krachten probeerde Tricht in het slotkwartier nog een punt te redden maar dat lukte niet. Leonardo Aguiar kreeg tien seconden voor het slotsignaal van arbiter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven op de valreep de allerlaatste kans maar keeper Martijn Knoop redde. Meteen daarna was het afgelopen en had Tricht ondanks veel werklust een erg dure 0-1 nederlaag aan de broek. In de felle maar sportieve wedstrijd deelde arbiter Aafouallah vijf gele kaarten uit. Tricht kreeg er drie (Ruben Lambregts, Sven van Maurik en René van Soelen) en Wilhelmina’26 twee (Robert Bouman en Nick Linnenbank).

Keeper Jon van Oort, spelers; Rick van Gameren(Prebio Okunwie) Sven van Maurik. Kevin van Burk, Ruben Lambrechts, Kevin van de Bergh(Rein Bastiaanse) Arjan Hakkert, Marijn Bransen(Floris van Monfoort) Wesley van Maurik, René van Soelen, Loonardo Aguiar,