Tricht weer in de zorgen na nederlaag.

CDW-Tricht 2-1

TRICHT – Tricht raakte in de tweede klasse terug in de zorgen door in Wijk bij Duurstede na een vroege voorsprong toch onnodig met 2-1 van debutant CDW te verliezen. Daardoor zakte Tricht op de ranglijst ineens weer drie plaatsen naar een positie die straks veroordeelt tot degradatieduels. Komende zaterdag speelt Tricht in Vianen tegen Brederodes weer een uitwedstrijd.

Ondanks het ontbreken van de geblesseerde broers Ramon en René van Soelen, Marijn Hak, Rick van Haarlem en Marijn Bransen was Tricht met een jong team in het eerste half uur tegen CDW duidelijk de betere ploeg. Meer dan één doelpunt leverde dit echter niet op. Uit een vrije trap van Wesley van Maurik tikte Leonardo Aguiar in de 19e minuut de bal bij de verste paal binnen: 0-1. In deze fase verzuimde Tricht een royalere voorsprong te nemen. Dat kostte Tricht in de 43e minuut de gelijkmaker toen keeper Jon van Oort net buiten zijn doelgebied bij een voorzet werd gehinderd en Stefan Nesselaar scoorde: 1-1. Op slag van rust kwam Tricht bij een verre inworp van Benjamin Polman nog goed weg want de bal rolde onaangeroerd voor het Trichtse doel langs. Kort na de thee kwam Wesley van Maurik net tekort om een voorzet van Leonardo Aguiar in te tikken.

Rake vrije trap

Bijna een kwartier na de pauze kwam Tricht uit een vrije trap met 2-1 achter. Roan van Zalingen knalde de bal vanaf 25 meter afstand in de verste hoek vlak langs de paal binnen. Veel meer kansen kreeg CDW nadien niet meer maar Tricht streed vergeefs voor de verdiende gelijkmaker. Leonardo Aguiar kwam net tekort om een voorzet van Arjan Hakkert af te ronden. Een vrije trap van Stefan Nesselaar voorlangs het doel was het laatste offensieve wapenfeit van CDW, dat Benjamin Polman geel zag krijgen. Met Rein Bastiaanse en later Sven van Maurik als verse krachten joeg Tricht nog op een punt. Een doelpunt van Leonardo Aguiar werd niet goedgekeurd omdat scheidsrechter Willem van Bleek uit Tiel kort tevoren al had afgefloten voor het hinderen van CDW-keeper Sander de Zeeuw in diens doelgebied. De laatste Trichtse kans was nog voor Wesley van Maurik maar in de rebound van zijn eigen vrije trap mikte hij te hoog. Na nog een gele kaart voor de jonge Mitchel van der Plaat was het duel voorbij en had Tricht een dure 2-1 nederlaag geleden.

Opstelling spelers en begeleiding. Doel, Jon van Oort. Spelers;  Floris van Monfoort,( Rein Bastiaanse) Kevin van Burk, Rick van Gameren, Ruben Lambregts, Pepijn Lambregts(Sven van Maurik) Kevin van den Bergh, Arjan Hakkert, Mitchel van der Plaat,Wesley van Maurik, Leonardo Aquiar, Verder Wissels, Keeper Rian Drost en Rick van Haarlem.

Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel.

Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. T.P.J  van Bleek uit Tiel. Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.