Tricht verslaat GRC'14 met 10 man

GRC’14-Tricht 1-3

TRICHT – Tricht was zaterdag in Giessen efficiënter dan GRC’14 en versloeg de iets beter voetballende fusieclub zo knap met 1-3. Bij rust leidde Tricht door goals van Wesley van Maurik (penalty) en Aimen Seqqal met 0-2. Na de thee kreeg GRC’14 twee strafschoppen maar Michael van den Oever benutte er daarvan slechts één: 1-2. Bij die tweede penalty kreeg Sven van Maurik rood maar met tien man liep Tricht door een rake vrije trap van Leroy Peelen toch nog naar 1-3 winst uit. Komende zaterdag reist Tricht naar Alblasserdam.

Al vroeg in het doel moest Trichts keeper Glenn Robbemondt redden bij een kans voor GRC-spits Samed Koksal. Ook Tricht kreeg na doorkoppen van Arjan Hakkert een kans maar Wesley van Maurik scoorde niet.

Leiding

Na elf minuten nam Tricht na een verre pass van Tim Hakkert toch de leiding. René van Soelen werd door de GRC’14-keeper onderuit gehaald en Wesley van Maurik benutte de penalty voor zijn elfde competitiegoal: 0-1. In de levendige eerste helft kreeg Tricht nog meer kansen, maar Arjan Hakkert schoot en kopte net voorlangs. Het iets beter voetballende GRC’14 was evenwel ook gevaarlijk en forceerde diverse corners. Rico de Ridder moest bij een kans voor Michael van den Oever redden. Bij een schot van diezelfde GRC-speler redde keeper Glenn Robbemondt knap met zijn voet. In de 38e minuut liep Tricht tot 0-2 uit. Na een verre pass van Tim Hakkert passeerde Aimen Seqqal twee man en daarna schoot Seqqal de bal mooi in de verste hoek: 0-2. Wesley van Maurik had Tricht nog voor rust zelfs geflatteerd op een nog royalere voorsprong kunnen zetten, doch gehaast schoot hij de bal rakelings over het doel heen. Na een gevaarlijk schot van Aimen Seqqal was de tweede helft aanvankelijk voor de thuisclub. Trichts keeper Glenn Robbemondt hield Wilco van Rossum van een Brabants doelpunt af en René van Soelen deed tegen Michael van den Oever hetzelfde.

Twee penalty’s

Door twee strafschoppen kon GRC’14 terug in de partij komen. Tim Hakkert maakte in de 57e minuut een met geel bestrafte overtreding in het eigen 16 meter gebied en Michael van den Oever benutte de strafschop: 1-2. GRC’14 rook meer en acht minuten later kreeg de thuisclub na een corner opnieuw een strafschop omdat Sven van Maurik de weer ingebrachte bal uit het doel wegsloeg. Sven van Maurik kreeg van de Vurense arbiter Levente Kalmar direct rood en GRC’14 mocht terecht weer een penalty nemen. Michael van den Oever schoot de bal vanaf de stip ditmaal echter tegen de lat. Dus bleef het 1-2. In de 72e minuut kwam het Trichtse tiental kort na een invalbeurt voor Ruben Lambrigts zelfs op 1-3. Leroy Peelen schoot de bal vanuit een vrije trap vanaf twintig meter toen in de verre hoek: 1-3. Direct na de aftrap gaf een vlagsignaal van de Trichtse grensrechter Walter van Toorn zoveel commotie met reacties vanuit het Brabantse publiek dat arbiter Kalmar het duel voor ruim tien minuten moest staken. Het restant van de wedstrijd werd gelukkig zonder problemen verder uitgespeeld en bracht behoudens een gele kaart voor Wesley van Maurik en een invalbeurt voor Kevin van Burk weinig vermeldenswaardig meer. Met 1-3 boekte Tricht keurig de eerste overwinning na de winterpauze. Daardoor staat Tricht in de tweede klasse nu op de vijfde plaats.

Selectie. Keeper Glenn Robbemondt Veld spelers, Tim Hakkert( Ruben Lambregts) Dirk Jan in den Eng, Rico de Ridder, Leroy Peelen, Robin de Raadt, Sven van Maurik,  René van Soelen, Arjan Hakkert, Wesley van Maurik ( Kevin van Burk) Aimen Saqqal Wissels:Remco de Haan, Ramon van Soelen, Keeper Rian Drost.

Staf, Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaal Marco Stam. Scheidsrechter dhr. L Kalmar uit Vuren Ass. Scheidsrechter Tricht Walter van Toorn.