Tricht verlies na gemiste Pynalty

Wilhelmina’26-Tricht 1-0

TRICHT – Tricht leed in de tweede klasse met een gehavend team in Wijk en Aalburg tegen Wilhelmina’26 een dure 1-0 nederlaag. Wesley van Maurik miste kort voor de pauze een penalty en Gerben Vos profiteerde van een keepersfout door Wihelmina’26 meteen na rust naar 1-0 te schieten. Komende zaterdag staat Tricht voor de zware opgave om zich thuis tegen GJS te gaan herstellen.

Vanwege blessures moest Tricht het zaterdag al zonder Rein Bastiaanse, Arjan Hakkert, Floris Monfoort en René van Soelen doen. Bovendien was Kevin van de Bergh geschorst en moest Tim Hakkert na een eerdere oplapbeurt in de partij al na twintig minuten ook geblesseerd door Arnoud Datema worden vervangen. Ook Wilhelmina’26 kende diverse invallers en moest na een half uur Jeroen van Herwijnen vervangen door Sjoerd de Fijter. Veel kansen leverde de matige eerste helft niet op. Een Trichtse vrije trap van Sven van Maurik was te hoog en voor de thuisclub schoot Kevin van Esch naast.

Penalty

In de 37e minuut werd Marijn Bransen door Dylan van Son vastgehouden en arbiter Willem van Bleek uit Tiel gaf Tricht daarvoor terecht een penalty. De strafschop van Wesley van Maurik werd door de jonge keeper Martijn Knoop echter gekeerd. Kort voor rust kopte Samuel Hartgens voor de thuisclub over het doel. Twee minuten na de thee namen de Brabanders na een Trichtse terugspeelbal van Kevin van Burk toch de leiding door een fout van keeper Jon van Oort die de bal recht in de voeten van Gerben Vos plaatste. Dankbaar profiteerde Gerben Vos van dit geschenk van de overige verder goed keepende Trichtse doelman: 1-0. Tricht probeerde nog wel langszij te komen doch schoten van Marijn Bransen en Ramon van Soelen werden door keeper Martijn Knoop gekeerd en Wesley van Maurik kwam net te kort toen de Brabantse doelman een schot van Ramon van Soelen losliet. Met aanvaller Prebibo Okunwie als tweede verse kracht streed Tricht vergeefs nog voor een punt. Uit een voorzet van Arnoud Datema was de laatste kans bij de tweede paal voor Marijn Bransen maar weer redde de doelman. Omdat ook Nick Linnebank bij een counter voor de thuisclub naast schoot, bleef het 1-0. Wilhelmina’26 passeerde Tricht zo op de ranglijst en de voorsprong van Tricht op de staartgroep is nog steeds erg klein.

Opstelling en gegevens; Doel Jon van Oort, Achter Kevin van Burk, Sven van Maurik, Ruben Lambregts, Tim Hakkert( Arnoud Datema) Robin de Raadt. Midden Rick van Haarlem, Marijn Hak, Ramon van Soelen, Voor Wesley van Maurik( Prebibo Okunwie),Marijn Bransen. Reserve; keeper Patrick van de Koppel en speler Arjan Hakkert. Staf, Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat. Leider Mario van Gelder en verzorger Roef van der Poel.

Scheidsrechter dhr. Dhr. G.W van Bleek uit Tiel. Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.