Tricht verlies na 4 keer voorsprong

Hardinxveld-Tricht 5-4

TRICHT – Tricht nam zaterdag in Hardinxveld viermaal een voorsprong maar verloor vlak voor tijd toch nog nipt met 5-4. Een gelijkspel zou overigens in dit aantrekkelijke duel de krachtsverhouding beter hebben weergegeven. Tricht dreigt de aansluiting met de kopgroep in de tweede klasse nu kwijt te raken en zal komende zaterdag thuis Altena beslist moeten winnen.

Hardinxveld bleek zaterdag trouwens veel sterker dan de bescheiden rangschikking in de tweede klasse zou doen vermoeden. De thuisclub kreeg de eerste kans maar Trichts keeper Jason Smit redde bij een schot van Vincent van Lopik. Na ruim twintig minuten vielen er ineens drie goals in drie minuten. Wesley van Maurik gaf Tricht na inleidend werk van Tim Hakkert en René van Soelen met 0-1 de leiding. Hardinxveld antwoordde meteen met een schot tegen de paal en Vincent van Lopik benutte de rebound: 1-1. Prompt zette Leroy Peelen via een fraaie vrije trap in de verste hoek de gasten met 1-2 weer op voorsprong. Dylan Victory miste een goede kans om de Trichtse marge te vergroten. In plaats daarvan werd het na een half uur met 2-2 weer gelijk door een kopbal van Richard Zwakhals na een corner. Met 2-2 ging ook de rust in.

Acht minuten na de thee deed de na rust ingevallen Aimen Seqqal de voorbereiding voor het derde doelpunt van Tricht dat Arjan Hakkert achter keeper Sjoerd de Groot kopte: 2-3. De goede arbiter Vincent Wagenaar constateerde attent dat de bal over de doellijn was geweest. Tien minuten later was het na fouten in Trichts defensie weer gelijk: 3-3. Rico de Ridder speelde niet goed terug en keeper Jason Smit treuzelde met ingrijpen; Richard Zwahkals scoorde met een raak schot zijn tweede doelpunt: 3-3. Een kwartier voor tijd nam een iets beter spelend Tricht voor de vierde keer in dit treffen een voorsprong. Na een scherpe strakke voorzet van Tim Hakkert werkte Hardinxveld-speler  Christiaan Verheij de bal ongelukkig in eigen doel: 3-4. Amper een minuut later kopte Eelke Kraaijeveld de score uit een corner naar 4-4. Dat leek met Trichtse invalbeurten voor Sven van Maurik en de na tien maanden blessureleed heroptredende Ramon van Soelen ook de eindstand te gaan worden. Tricht kreeg de partij echter niet meer onder controle en vlak voor tijd greep de aandringende thuisclub alsnog de volle winst. Danny van den Bout werkte de bal in een kluwen spelers voorbij de mistastende Trichtse defensie: 5-4. Voor Hardinxveld drie heel kostbare punten en voor Tricht een lelijke tegenvaller.

Selectie. Keeper Jason Smit, Veld spelers, Tim Hakkert Dylan Victory, ( Aimen Saqqal) Dirk Jan in den Eng, René van Soelen( Sven van Maurik)Wesley van Maurik, Rico de Ridder, Mike van Kraaij, Leroy Peelen, Arjan Hakkert, Kevin van Burk (Ramon van Soelen) Res. Rein Bastiaanse, Glenn Robbemondt

Staf, Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaal Marco Stam. Scheidsrechter dhr. V.M. Wagenaar uit Goes.  Ass. Scheidsrechter Tricht Walter van Toorn.