Tricht verlies met 2 - 4 van Nivo Sparta

Tricht-Nivo Sparta 2-4

TRICHT – Tricht verloor zaterdag thuis ondanks een vroege voorsprong opnieuw van Nivo Sparta in deze competitie. Met 2-4 ging de winst verdiend mee naar Zaltbommel. Na rust speelde Tricht overigens meer dan een half uur met slechts tien man. Door deze nieuwe nederlaag blijft Tricht in de tweede klasse op de elfde plaats volop in de gevarenzone maar de achterstand op de drie clubs vlak daarboven, die nu wel op een veilige positie staan, is nog zeker overbrugbaar. Dan zal Tricht wel snel tot herstel moeten zien te komen. Om te beginnen over twee weken uit tegen Brederodes.

Voor rust speelde Tricht tegen Nivo Sparta goed en dat leverde na een al eerder geblokkeerd schot van Rein Bastiaanse al na acht minuten een 1-0 voorsprong op. Uit een vrije trap van Wesley van Maurik kopte Marijn Hak raak: 1-0. Na ruim een kwartier kwam Nivo Sparta uit haar eerste kans al langszij. Willem Looijen zag zijn kopbal nog door Trichts keeper Jon van Oort gekeerd maar in de rebound kopte Looijen alsnog de gelijkmaker binnen: 1-1. In een nu leuk op en neer golvende partij werd Marijn Hak met een rush nog eenmaal dreigend voor de thuisclub doch allengs ging Nivo Sparta soepeler spelen. Toen Kevin van de Bergh bij Tricht uitgleed kon rechterspits Jente Roorda de bezoekers na 34 minuten op een 1-2 voorsprong zetten. Na de pauze viel Tricht duidelijk terug en werd het spel slechter.

Tien man

Het werd voor de thuisclub nog lastiger toen arbiter Arie Kant uit Giessen in de 56e minuut aan Kevin van de Bergh zijn tweede gele en dus rode kaart moest geven. Dus moest Tricht met tien man verder. Defensief bleek de thuisclub erg kwetsbaar en niet zo solide. Reeds in de 61e minuut kon Willem Looijen na een vlotte Bommelse aanval alleen voor doel in alle vrijheid simpel zijn tweede treffer van de middag produceren: 1-3. Kort na het inbrengen van René van Soelen als eerste verse kracht kreeg Tricht toch even weer hoop. Na een vrije trap van Wesley van Maurik en een schot van Marijn Bransen tikte Kevin van Burk vanaf vijf meter in de 65e minuut de 2-3 binnen. De Trichtse vreugde duurde echter slechts zeven minuten. Toen scoorde ook Jente Roorda zijn tweede doelpunt en besliste daarmee met 2-4 de partij definitief in Bommels voordeel. De inbreng van de verse krachten Tim Hakkert en Rick van Haarlem bij Tricht kon het verlies van de thuisclub niet meer voorkomen. Naast de twee gele kaarten voor Kevin van de Bergh had arbiter Arie Kant deze middag in een overigens sportieve wedstrijd ook gele kaarten voor Nivo Sparta-speler Jeroen Sterrenburg en Tricht-speler Wesley van Maurik. De eerstvolgende competitiematch van Tricht is op zaterdag 4 maart in Vianen tegen Brederodes.

Opstelling spelers en begeleiding.

Doel, Jon van Oort. Spelers;  Floris van Monfoort, Sven van Maurik, Kevin van Burk, Ruben Lambregts, Marijn Hak( Tim Hakkert) Kevin van den Bergh, Arjan Hakkert ( René van Soelen) Rein Bastiaanse( Rick van Haarlem) Wesley van Maurik, Marijn Bransen. Verder Wissels, Keeper Rian Drost en Ramon van Soelen.Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel. Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. A Kant uit Giessen. Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.