Tricht verlies enerverend duel van koploper

32 users have voted, including you.

Nivo Sparta-Tricht 5-3

TRICHT – In een enerverend duel verloor Tricht zaterdag in de tweede klasse in Zaltbommel met 5-3 van koploper Nivo Sparta. Na achterstanden van 2-0 bij rust en later van 3-1 kwam Tricht nog knap tot 3-3 langszij maar in de laatste vijf minuten won Nivo Sparta met 5-3 alsnog. In de onderste regionen zag Tricht daardoor het wel winnende Brederodes qua punten naast zich op de ranglijst komen.

Zwakke start

Tricht startte zwak en stond al na twaalf minuten door twee kopballen van Frenk Schaap met 2-0 achter. Halfweg de eerste helft herstelde Tricht zich maar Ruben Lambregts mikte te hoog en een schot van Tim van Dijken na een mooie actie werd door keeper Rob Goesten gekeerd. Kort voor rust voorkwam Trichts doelman Nicky Janssen bij een schot van Mo Nikbakht een grotere achterstand tegen de toen betere thuisclub. Direct na de thee schoot Willem Looijen uit een Bommelse voorzet van Daniël Goncalves naast Tien minuten na rust kreeg Tricht ineens weer hoop toen Tim Schook de bal na een eerst afgeslagen aanval vanaf 25 meter prachtig in de verste hoek knalde: 2-1. Al drie minuten later kopte Willem Looijen uit een corner Nivo Sparta evenwel naar 3-1.Tricht toonde tegen de koploper echter een grote veerkracht. Marijn Bransen slalomde vanaf rechts langs een paar man en schoot fraai de 3-2 in de korte hoek. Met Robin de Raadt bracht Tricht de eerste verse kracht in het veld. Koploper Nivo Sparta bleek niet bij machte de partij al meteen te beslissen want Jordi Ruijsch schoot net over en ook Willem Looijen mikte uit een voorzet van invaller Jente Roorda te hoog.

Gelijkmaker

Ruim tien minuten voor tijd kwam Tricht zelfs knap tot 3-3 langszij. Uit een voorzet van Ruben Lambregts tikte de inlopende Arjan Hakkert van dichtbij de luid bejubelde 3-3 gelijkmaker binnen. Met Björn Bambacht later als tweede verse kracht in de slotfase wist Tricht de stunt echter niet te completeren. In de 85e minuut produceerde Willem Looijen voor de koploper bij de tweede paal in de rebound na een vrije trap van Jordi Ruijsch zijn tweede doelpunt van de enerverende middag: 4-3. Pal voor tijd maakte Mo Nikbakht er voor Nivo Sparta ook nog 5-3 van. De matig leidende Limburgse scheidsrechter Roel Metsemakers uit Geleen behoefde alleen aan Nivo Sparta een gele kaart uit te delen. Komende zaterdag speelt Tricht op eigen veld het restant van de thuismatch tegen Wilhelmina’26, waarin na de staking van een week tevoren met een 0-0 stand nog 58 minuten te spelen zijn. Door de situatie in de onderste regionen heeft Tricht dan een overwinning broodnodig om boven de streep te blijven.

De selectie van Tricht voor deze wedstrijd: Doel, Nicky Janssen, Achter, Sven van Maurik, Rani Abouna, Luuk Monker, Tim Schook, midden Arjan Hakkert, Ruben Lambregts, Pepijn Lambrechts(Robin de Raadt) Gerjan van Haarlem, voor Tim van Dijken en Marijn Bransen(Bjorn Bambacht) Res. Keeper Wolter Scheurwater,Lukas van Elteren en Mark van Zijl

Staf; Trainer Marcel van Steenis 2de trainer Marco Hol, Leider Mario van Gelderen, verzorger Roef van der Poel.  Ass. Scheidsrechter Tricht  André Wahl.