Tricht stunt met 2 - 3 in slotfase na 2 - 0 acherstand

Wilhelmina’26-Tricht 2-3

TRICHT – Tricht verrichte zaterdag in Wijk en Aalburg een stunt door tegen Wilhelmina’26 in de slotfase een 2-0 achterstand in een knappe 2-3 zege om te zetten. De broers Wesley en Sven van Maurik en Ramon van Soelen schoten Tricht naar de sensationele winst. Daardoor staat Tricht in de tweede klasse weer net boven de streep en zag Wilhelmina’26 haar kansen op de tweede periodetitel verschrompelen.

Door de plotse absentie van de vaste keeper Nicky Janssen moest routinier Rian Drost het Trichtse doel verdedigen. Hij deed dit prima en redde al na ruim een kwartier bij een kopbal van de Brabantse topscorer Nick Linnenbank na een voorzet van Sjoerd de Fijter. Ook bij diverse corners en hoge voorzetten was Drost steeds paraat. Tricht, dat ook de geblesseerde topscorer Marijn Bransen miste, stelde er een aanval via Leonardo Aguiar en Ramon van Soelen, een kopbal na een vrije trap van Rick van Haarlem en een voorzet van Arjan Hakkert tegenover. Wilhelmina’26 was evenwel sterker en nam vlak voor rust de verdiende 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van Gerben Vos schoot Johnny Schouten raak : 1-0.

Reddingen

Ook na de pauze bleef keeper Drost bij de gasten steeds goed redden, eerst bij een nieuw schot van Schouten en later zelfs één keer uit balans keurig met zijn voet. Met Gerjan van Haarlem en Wesley van Maurik zette Tricht ruim een kwartier na de thee twee verse krachten in. Het zag er voor de bezoekers somber uit toen Kevin van Esch er uit een voorzet van Nick Linnenbank in de 72e minuut met een schot in de verste hoek 2-0 van maakte. Wilhelmina’26 wilde toen die voorsprong gaan consolideren, maar Tricht strafte die behoudende tactiek prima af. Invaller Wesley van Maurik schoot al in de 78e minuut fraai diagonaal 2-1 in de verste hoek. Ramon van Soelen kwam al dichtbij de gelijkmaker maar de thuisclub kon nog net voor de doellijn redden.

Slotfase

Tricht zette met Kevin van Burk zijn derde wisselspeler in en kwam in de 87e minuut tot 2-2 langszij. Door een domme Brabantse overtreding werd René van Soelen onderuit getrapt en de prima leidende, nog pas 19 jarige arbiter Boel uit Vlissingen wees terecht naar de stip. Sven van Maurik benutte die strafschop met een hard schot: 2-2. Kort voor tijd werd de sensatie compleet toen Ramon van Soelen in de diepte werd gelanceerd en goed naar de zijkant uitweek. De te driest uitgelopen keeper van Wilhelmina’26 werd daarna met een diagonaal schot in het verlaten doel gepasseerd: 2-3. In twee minuten extra tijd hield Tricht die kostbare 2-3 winst knap vast. Daarmee ging het net andersom als in Tricht toen Tricht thuis in de slotfase juist een voorsprong liet glippen en met een gelijkspel genoegen moest nemen. Des te fraaier was deze revanche zaterdag in Wijk en Aalburg met de 2-3 winst. Komende zaterdag speelt Tricht thuis de streekderby tegen Heukelum.

Selectie voor deze wedstrijd: Doel Rian Drost,  Achter Sven van Maurik, Michel van der Plaat(Wesley van Maurik) Rani Abouna, Rick van Gameren( Kevin van Burk) Ruben Lambregts, Arjan Hakkert, René van Soelen, Rick van Haarlem( Gerjan van Haarlem) Ramon van Soelen, Leonardo Aguiar.  Reserve; Keeper Rick van Stijn.

Staf: Trainer Marcel van Steenis,  Keepers trainer Ben van Baaren, Trainer Marco Hol, Leider Mario van Gelderen, Verzorger Roef van der Poel

Ass. Scheidsrechter André Wahl

Scheidrechter voor deze wedstrijd, De 19 jarige N. Boel uit Vlissingen.