Tricht speelt gelijk 0 - 0

83 users have voted, including you.

GJS-Tricht 0-0

TRICHT – Tricht behaalde zaterdag in de tweede klasse in Dalem tegen het op de tweede plaats staande GJS een verdienstelijk 0-0 gelijkspel. Desondanks is Tricht nog zeker niet veilig. Alleen een thuiszege op het voor haar laatste kans voor behoud strijdende Altena biedt Tricht komende zaterdag garantie op directe handhaving in de tweede klasse. Bij een ander resultaat zou het zomaar nog op degradatieduels kunnen uitdraaien.

Door de schorsingen van Ruben Lambregts en Sven van Maurik en de blessure van Floris Monfoort moesten ondermeer Rick van Gameren en Michiel Heikoop bij Tricht in de basiself starten. Zij deden het goed. Tricht speelde trouwens toch een goede partij en kreeg over de hele wedstrijd meer kansen dan GJS, zeker voor rust. Bij een vroege Gorkumse kans mikte Julien Dorrepaal te hoog. Na een voorzet van Marijn Bransen schoot Leonardo Aguiar de bal voor Tricht in handen van GJS-keeper Raymon den Haan. Bij een foute terugspeelbal van GJS kwam Tricht weer dichtbij succes. Leonardo Aguiar kwam er tussen en keeper Den Haan trapte de bal tegen hem aan, maar GJS ontsnapte aan een achterstand. Na twintig minuten belandde een schot van Bransen in handen van de doelman. Even later claimde Tricht na een overtreding jegens Bransen een penalty maar arbiter Maurick van Dijk uit Etten Leur dacht er anders over. GJS antwoordde met een goede aanval waaruit Quincy Bartens voorlangs schoot. Daarna kreeg Tricht via Wesley van Maurik, Leonardo Aguiar en Marijn Bransen zeker drie mogelijkheden om de score te openen maar steeds kwam er een Gorkums been of de keeper tussen. Na een half uur moest Kevin van Burk op de eigen doellijn voor Tricht overigens wel koppend redden toen Kevin Gruiters na een voorzet inkopte. Met goed ingrijpen van keeper Jon van Oort bij een voorzet van Bartens brak de rust aan.

Na de thee forceerde Tricht enkele corners maar zonder succes. Bij kopballen van Bartens moesten Trichts doelman Jon van Oort en verdediger Kevin van Burk ingrijpen. Met Prebibo Okunwie en later Pepijn Lambregts als verse krachten in plaats van de geblesseerde aanvallers Aguiar en Bransen probeerde Tricht in de tweede helft alsnog te winnen. René van Soelen was er in de 73e minuut het dichtst bij want uit een voorzet van Michiel Heikoop kopte hij tegen de paal. Even later mikte René van Soelen na doorkoppen van Wesley van Maurik net naast. Vijf minuten voor tijd kwam Wesley van Maurik net iets tekort om een scherpe voorzet af te ronden. Met een GJS-aanval en een gele kaart voor de thuisclub kwam een einde aan dit spannende maar doelpuntloze duel. De wat laconiek leidende arbiter Maurick van Dijk had geen kaarten voor Tricht maar wel twee voor GJS: voor Ruud Bos en Quincy Bartens. GJS verkeert nu in de merkwaardige situatie dat het vooral het slotduel bij kampioen Delta Sports in Houten moet verliezen want dan pakt Delta Sports de derde periode en mag GJS zelf via de eindstand als vervangende periodekampioen aan de promotienacompetitie meedoen. Dat kan dus voor GJS niet meer misgaan. Meer in eigen hand kun je het lot niet hebben. Tricht zal het komende zaterdag helemaal zelf moeten zien te klaren om juist van de nacompetitie (maar dan die tegen degradatie) verschoond te blijven. Tegen Altena kan een punt bij falen van GDC of Heukelum al genoeg zijn maar alleen een zege zal Tricht zekerheid bieden. Dat wordt dus voor Tricht (maar ook voor Altena) mogelijk nog een zenuwslopend slot van de reguliere competitie.

Doel Jon van Oort, Achter Kevin van Burk, Michiel Heikoop, Rick van Gameren, Kevin van den Bergh, Midden Arjan Hakkert, René van Soelen, Rein Bastiaanse, Voor Laonardo Aguiar( Prebibo Okunwie) Marijn Bransen( Pepijn Lambregts) en Wesley van Maurik.Res. Milan de Vor.

Staf; trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario Van Gelderen, Verzorger Roef van der Poel.

Assistent scheidsrechter Tricht André Wahl.