Tricht nipt onderuit tegen koploper.

Tricht-Delta Sports 0-1

TRICHT – Met drie invallers door schorsingen leed Tricht zaterdag in de tweede klasse thuis een nipte 0-1 nederlaag tegen koploper Delta Sports uit Houten. Hoewel het gehavende Tricht een punt wel had verdiend, was een treffer van Dominique Pellegrom twintig minuten na rust voor de lijstaanvoerder beslissend. De uitmatch tegen het ook verliezende Heukelum wordt komende zaterdag voor Tricht nu heel belangrijk in de strijd voor handhaving.

Door de schorsingen van Leonardo Aguiar, Marijn Bransen en Wesley van Maurik was Tricht zaterdag flink gehavend. Met Ramon van Soelen als enige spits en een versterkt middenveld weerde Tricht zich toch prima. De eerste helft ging gelijk op. Delta Sports speelde iets soepeler maar Tricht compenseerde dit met veel strijdlust. Ruben Lambregts strandde na een vlotte combinatie. Halfweg de eerste helft redde Trichts keeper Rian Drost goed in de verste hoek bij een inzet van Dominique Pellegrom. Veel scoringskansen waren er voor de rust niet. De mooiste Trichtse aanval via Ruben Lambregts en Ramon van Soelen haperde bij de afsluitende poging tot een boogbal van Arjan Hakkert. Meteen na rust kregen de gasten een kans doch keeper Rian Drost keerde het schot van Remco Helms. Voor Tricht was een schot van Robin de Raadt onzuiver. Doelman Drost greep weer goed in voordat Dominique Pellegrom voor de bezoekers gevaarlijk kon worden.

Mooi doelpunt

Met een mooi doelpunt nam Delta Sports twintig minuten na de pauze toch de leiding. Na een verre pass van Lennard van de Brink maakte Dominique Pellegrom zich knap vrij. Met een mooi en hard schot zorgde Pellegrom ook voor een onhoudbare afronding: 0-1. Even later ontsnapte de thuisclub zelfs aan een ruimere achterstand toen Lennart Dubbeldam rakelings voorlangs het doel schoot. Daarna streed Tricht fel voor de gelijkmaker. Rein Bastiaanse kwam echter iets tekort om een vrije trap van Sven van Maurik te kunnen afronden. Bij een kopbal van de net ingevallen spits Prebibo Okunwie redde Delta Sports-keeper Matthijs Mocking knap in de bovenhoek. Ook bij een keiharde vrije trap van Sven van Maurik vanaf zeker 25 meter dook de lange Houtense keeper Mocking de bal prachtig tot corner. Een schot van Rein Bastiaanse werd geblokt. De beste kans op de verdiende Trichtse gelijkmaker kwam in de 84e minuut na een corner van Arjan Hakkert. In plaats van te koppen probeerde Ramon van Soelen het echter met zijn voet en dat bracht geen succes. Tijdens de extra tijd voorkwam keeper Rian Drost nog een Houtense treffer van Dave Pieterse, maar met 0-1 ging Tricht na twee kostbare zeges toch sneu ten onder en dus blijft het degradatiegevaar bestaan. De goed leidende arbiter Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel kon in dit faire duel met één gele kaart voor Delta Sports volstaan.

Opstelling spelers en begeleiding.

Doel, Rian Drost. Spelers;  Kevin van Burk, Floris van Monfoort, Kevin van de Bergh, Ruben Lambregts, Sven van Maurik, Robin de Raadt, René van Soelen, Arjan Hakkert, Rein Bastiaanse, Ramon van Soelen, Verder Wissels keeper Jon van Oort, spelers Tim Hakkert en Prebibo Okunwie.

Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel. Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. J.M IJpelaar uit Kaatsheuvel. Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.