Tricht nipt onderuit bij koploper

164 users have voted, including you.

Geinoord-Tricht 3-2

TRICHT – In een prima wedstrijd tegen koploper Geinoord leed Tricht zaterdag in Nieuwegein na een 1-0 achterstand en een 1-2 voorsprong bij rust toch met 3-2 weer een nederlaag. Daardoor zakte Tricht op de ranglijst in de tweede klasse via een reeks magere resultaten na de winterpauze ineens terug naar de negende plaats.

Geinoord begon overtuigend met dreigend spel via de sterke zijkanten en enkele gevaarlijke corners. Trichts keeper Rian Drost moest een kans voor Mick Brookman van diens schoen duiken. In de 17e minuut nam de thuisclub door een fraai hoog schot van Nourdi el Harmazi na een solo verdiend met 1-0 de leiding. Halfweg de eerste helft moest Ramon van Soelen zich bij Tricht met een knieblessure door Wesley van Maurik laten vervangen.

Herstel

Het goede herstel van Tricht begon met een te hoog schot van Tim Hakkert. De gelijkmaker kwam in de 28e minuut. Na een overtreding tegen Aiman Seqqal schoot Sven van Maurik de bal uit een vrije trap vanaf twintig meter fraai in de kruising: 1-1. Vijf minuten voor rust nam Tricht zelfs een 1-2 voorsprong. Uit een laterale pass van Wesley van Maurik schoot Aiman Seqqal de bal mooi in de verste hoek: 1-2. Meteen na de pauze kwam Geinoord evenwel al weer tot 2-2 langszij. Evert van Dijk hield een verre bal net binnen en bediende Vincent Griffioen die fraai de gelijkmaker binnenschoot: 2-2. Geinoord bleef sterker en Nourdin el Harmazi schoot een kwartier na rust via de onderkant van de lat zijn tweede doelpunt van de middag binnen: 3-2. Met de lange spitsen Robert Maat, Joey Hirdes en Vincent Griffioen en direct spel bleef Geinoord gevaarlijk. Toch streed Tricht manmoedig voor de gelijkmaker doch schoten van Robin de Raadt en Arjan Hakkert werden geblokt en een solo van Aiman Seqqal werd afgestopt. Bij een uitval van Geinoord schoot Vincent Griffioen tegen de lat. Ook na een tweede gele kaart en dus rood voor Kevin van Burk hield Tricht in de slotfase bij een 3-2 score nog uitzicht op een punt, maar René van Soelen kopte de bal in handen van keeper Niels Renes. Dus bleef het in dit boeiende duel 3-2 tot het slotsignaal van de goede arbiter Edgar Bijl. Ondertussen is Tricht na de winterpauze nog altijd zonder zege en komende zaterdag wacht de zware uitmatch tegen Leerdam Sport dat met twee zeges bovenaan staat in de derde periode waarvoor dit duel zal gelden.

Tricht; Doel, Rian Drost. Achter; Sven van Maurik, Tim Hakkert, Leroy Peelen en Kevin van Burk. Midden: René van Soelen, Robin de Raadt en Arjan Hakkert. Voor: Ramon van Soelen, (Wesley van Maurik) Rens Vermeltfoort en Aimen Seqqal. Wisselspelers, Mark van Zijl en Matti de Gram.

Staf, Trainer Jan van Setten, 2de trainer Herman Hol. Verzorger Roef van de Poel. Materiaalman Marco Stam.

Scheidsrechter, dhr. E.R Bijl.  Ass. Scheidsrechter voor Tricht Walter van Toorn.