Tricht net boven de streep na kostbare winst op Meerkerk

Tricht net boven de streep na kostbare 3-0 winst op Meerkerk

TRICHT – Tricht klom zaterdag in de tweede klasse net boven de degradatiestreep door thuis met 3-0 van SV Meerkerk te winnen. Voor rust gaf Wesley van Maurik de thuisclub de leiding en na de pauze scoorde Leonardo Aguiar vroeg tweemaal kort achtereen. Na de rode kaart voor invaller Marijn Bransen hield Tricht met tien man die 3-0 marge goed vast. Komende zaterdag wacht Tricht in Eethen tegen het flink afgezakte GDC weer een cruciaal duel in de felle strijd om handhaving.

Vanwege een blessure van keeper Jon van Oort stond routinier Rian Drost zaterdag bij Tricht in het doel. Drost deed het prima en hield zijn doel knap schoon. Voor rust maakte SV Meerkerk het hem overigens niet erg lastig want bijna alle aanvalsgevaar kwam van een beter spelend Tricht. Meerkerks verdediger Gert Jan Koekkoek had al snel een gele kaart nodig om de rappe Trichtse spits Leonardo Aguiar te stuiten. Na achttien minuten nam Tricht verdiend toch de leiding. Uit een vrije trap plaatste Wesley van Maurik de bal fraai over de muur in het doel: 1-0. Marijn Hak kwam net iets tekort om een nieuwe vrije trap van Wesley van Maurik af te ronden. Bij een vrije trap van Sven van Maurik bracht Meerkerks keeper Wilco den Tuinder redding. Pas zeven minuten voor rust werd SV Meerkerk aanvallend zelf voor het eerst dreigend. De vrije trap van Sander Vink ging evenwel net naast.

Na de pauze ontplooide Meerkerk eindelijk wel veel meer aanvallende impulsen. Bij een schot van Wilmar van Bruggen en een kopbal van Ruud Vink moest keeper Rian Drost goed ingrijpen. Na twee Meerkerkse gele kaarten voor Youri van Blanken en Ruud Vink werd de geblesseerde Wesley van Maurik bij Tricht door Marijn Bransen vervangen. Met nu twee rappe spitsen sloeg Tricht meteen toe.

Twee goals

Uit een vrije trap werd Bransen in de 56e minuut meteen op links gelanceerd. Hij ging zijn man voorbij en uit diens voorzet tikte Leonardo Aguiar de bal in de verste hoek: 2-0. Twee minuten later was het al weer raak. Ditmaal gaf Arjan Hakkert binnendoor een prima steekpass die de zich goed vrijlopende Leonardo Aguiar keurig kon binnentikken. Na deze twee goals van Aguiar leek de partij snel beslist maar de rode kaart voor Marijn Bransen in de 64e minuut was voor Tricht wel een dissonant. Zijn overtreding van achteren na balverlies werd door de goede scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel meteen met een directe rode kaart bestraft. Verder kreeg in dit treffen alleen Sven van Maurik bij Tricht een gele kaart.

Met tien man verdedigde Tricht de 3-0 voorsprong in het krappe slothalfuur. Meerkerk viel wel frequent aan maar kwam voorin stootkracht tekort. Een vrije trap van Sander Vink, een schot van Bart Koomans, een kopbal van Ruud Vink, en een schot van Wilmar van Bruggen werden allemaal een prooi voor de heel betrouwbare keeper Rian Drost. Met Ramon van Soelen en Tim Wijgers nog als verse krachten stelde Tricht in de slotfase de 3-0 zege veilig.

Opstelling spelers en begeleiding.

Doel, Rian Drost. Spelers;  Sven van Maurik( Tim Wijgers)  Kevin van Burk, Floris van Monfoort, Ruben Lambregts, Robin de Raadt, Marijn Hak, René van Soelen, Arjan Hakkert, Wesley van Maurik ( Marijn Bransen) Leonardo Aguiar( Ramon van Soelen) Verder Wissels, keeper Dante de Jong en als spelers Rein Bastiaanse. Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel.

Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. W.H. Kuijntjes uit Brakel.  Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.