Tricht moet late gelijkmaker incasseren

Tricht-GJS 2-2

TRICHT – Tricht moest zaterdag thuis tegen GJS in de extra tijd de late Gorkumse 2-2 gelijkmaker incasseren. René van Soelen gaf Tricht tweemaal de leiding. Louis Damen maakte met twee goals voor GJS steeds gelijk en deed dat de laatste keer in de derde minuut van de blessuretijd. Beide teams kregen in dit felle duel na rust een rode kaart van de goede arbiter Willem Kuijntjes uit Zuilichem.

Na elk twee zeges streden Tricht en GJS om de ongeslagen koppositie in de derde periode. Al vroeg schoot Aimen Seqqal voor de thuisclub na een corner van Wesley van Maurik op de vuisten van de uitblinkende GJS-keeper Raymon den Haan. Aan de overzijde belandde een ver schot van Sander Dekkers op de vuisten van Trichts doelman Glenn Robbemondt. Een vrije trap van Leroy Peelen belandde in de Gorkumse muur. Daarna onderscheidde de goede GJS-keeper Ramon den Haan zich weer tweemaal. Eerst dook hij een schot van Wesley van Maurik uit zijn doel. Ook bij een schot van Aimen Seqqal in de korte hoek was de doelman van GJS attent.

Twee goals

Het spel van beide teams was matig maar bracht nog voor rust toch twee treffers. Na een corner van Leroy Peelen nam Tricht in de 38e minuut de leiding. Rein Bastiaanse kopte via de keeper nog tegen de lat maar in de rebound kopte René van Soelen alsnog knap raak: 1-0. De Trichtse vreugde duurde evenwel slechts kort. Eerst kopte GJS na een corner nog net naast maar in de 42e minuut scoorde Louis Damen in tweede instantie toch de 1-1 gelijkmaker nadat keeper Glenn Robbemondt in eerste aanleg een goal van Damen nog had voorkomen. Trichts grensrechter Walter van Toorn vlagde vergeefs voor buitenspel, dat volgens de arbiter was opgeheven omdat Tricht de voorafgaande GJS-pass had aangeraakt. Na de pauze liet Walter van Toorn zich als grensrechter bij Tricht door Marco Stam vervangen. Kort voor rust behoedde de deklat Tricht bij een schot van Sander Dekkers zelfs voor een achterstand.

Voorsprong

Vijf minuten na de thee stond Tricht met 2-1 toch al weer op voorsprong. René van Soelen maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Na een vrije trap van Rico de Ridder werd een schot van Arjan Hakkert nog gekeerd maar in de rebound trof René van Soelen met een strak schot wel doel: 2-1. Daarna ontwikkelde zich een fel duel om de winst met weinig goed voetbal maar vol strijd en soms irritatie. Een omhaal van Wesley van Maurik na een inworp van Leroy Peelen belandde in handen van de keeper. Rein Bastiaanse redde Tricht koppend bij een dreigende GJS-corner. Bij een kopbal van Louis Damen na weer een GJS-hoekschop bracht keeper Glenn Robbemondt voor de thuisclub redding. Uit een pass van Wesley van Maurik kreeg Aimen Seqqal in de 72e minuut alleen voor doel de beste kans, maar GJS-keeper Raymon den Haan dook de bal schitterend van de schoen van Seqqal af toen die hem wilde omspelen.

Rode kaarten

Even later vielen er twee rode kaarten. GJS-speler Quincy Bartens maakte een forse overtreding en Tricht-middenvelder Dylan Victory trapte hem in een reactie na. Beide spelers kregen van arbiter Kuijntjes terecht de rode kaart. De scheidsrechter gaf in dit duel trouwens ook de Tricht-spelers Aimen Seqqal en Wesley van Maurik een gele kaart. Heel lang leek het ondanks aandringen van GJS bij 2-1 voor Tricht te zullen blijven tussen beide tientallen, maar in de 93e minuut viel de late 2-2 gelijkmaker toch nog. Spits Louis Damen veranderde een Gorkumse voorzet dusdanig van richting dat de Trichtse keeper kansloos werd: 2-2. Na bijna acht minuten extra tijd bleef het 2-2. Dankzij dit 2-2 gelijkspel blijven beide teams ongeslagen in de race voor de derde periode.