Tricht MO19 blijft winnen

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van Tricht MO19 uit spelen tegen DSE MO19 in Etten-Leur. Het was vrijdag nog even puzzelen geweest om genoeg meiden aan de aftrap te krijgen, maar met dank aan de drie invallers is dat alsnog gelukt. Het tactisch plan voor vandaag was duidelijk uitgelegd aan de meiden. Zo snel mogelijk scoren, zodat we niet in de problemen zouden komen. En op het kunstgras van DSE werd deze taak prima uitgevoerd. We kwamen goed uit de startblokken en zetten de tegenstander gelijk onder druk. Na ongeveer vijf minuten kwamen we al met 0-1 voor. Vanuit het middenveld stuurde Dewi Aniek weg en die scoorde mooi de 0-1. We bleven daarna de aanval zoeken en de beloning kwam vijf minuten later. Een vrije trap van Dewi, die goed voor de goal werd getrapt en Sabine kopte de 0-2 mooi binnen. DSE kwam er daarna af en toe gevaarlijk doorheen, maar Lisa redde twee keer uitstekend in een 1 tegen 1 situatie. Even later een mooie aanval van Tricht en de bal kwam via Nardi en Dewi wederom bij Aniek terecht, die niet twijfelde. 0-3. Chimene, die als motor op het middenveld prima speelde beloonde bijna haar goede wedstrijd met een doelpunt. Ze kwam er over links doorheen, maar op het laatste moment besloot de tegenstander hem er zelf maar in te schieten. 0-4. Toen de mooiste aanval van de dag. Rechts achterin controleerde Esmee de bal en met een pass strak langs de zijlijn stuurde ze Nardi diep. Die trok de bal perfect voor waardoor Aniek gelijk afronde. 0-5. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft wilde we er nog een paar bij maken, maar dit lukte niet meer. Het warme weer ging zijn tol eisen en de tegenstander kwam bijna hun doelgebied niet meer uit. Als ze er dan af ten toe uitkwamen werd dit solide opgelost door de verdediging. Een compliment hiervoor. Het valt niet mee om met 50 meter ruimte in je rug te spelen en toch heeft DSE in de tweede helft geen kans meer gehad.

Een mooie teamprestatie met een duidelijke overwinning. Met 18 punten uit 6 wedstrijden doen we volop mee voor het kampioenschap.

Klasse meiden!