Tricht - Meerkerk 1 - 1

Tricht en Meerkerk in balans

TRICHT – Tricht en Meerkerk waren allebei in opmars en dus was hun 1-1 gelijkspel zaterdag in Tricht na een overigens erg weinig opwindende wedstrijd een logische uitslag. Het resultaat paste ook prima in de uitslagen in de tweede klasse, waarin zes van de zeven duels onbeslist eindigden. Beide goals vielen zaterdag al voor rust. Na de openingsgoal van de jonge Michiel van Zessen maakte Wesley van Maurik uit een penalty al snel gelijk.

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat het duel op advies van de consul gezien de weersvoorspelling alsnog op het kunstgrasveld van Tricht plaatsvond en Meerkerk zich daarop pas erg laat kon voorbereiden. In het begin had Meerkerk meer balbezit maar zonder veel rendement. Na een te hoog Trichts schot van Arjan Hakkert nam Meerkerk halfweg de eerste helft na een corner toch met 0-1 de leiding. Michiel van Zessen schoot raak: 0-1. Na weer een te hoog schot van Arjan Hakkert kreeg Tricht na een half uur een penalty omdat de gasten na een corner van Leroy Peelen een domme duwfout begingen tegen Rein Bastiaanse. De strafschop werd door Wesley van Maurik goed benut: 1-1. Tien minuten later kwam Wesley van Maurik snelheid tekort om een nieuwe Meerkerkse defensiefout af te straffen. Bij een schot van Mike van Kraaij redde doelman Klaas Jan van Zessen. Met een te hoge vrije trap van Wesley van Maurik brak de rust aan.

Kunstlicht

De tweede helft werd bij kunstlicht gespeeld. Een kwartier na de pauze kwam de eerst buiten de ploeg gelaten aanvaller Aimen Seqqal bij de thuisclub alsnog binnen de lijnen. Tricht had wel meer balbezit maar kon de goed georganiseerde defensie van Meerkerk toch te weinig verontrusten. Arjan Hakkert schoot in de muur en Wesley van Maurik maakte zich wel mooi vrij doch hij mikte toen over. Ook Rein Bastiaanse schoot net naast. Ook het inbrengen van Tim Hakkert en Kevin van Burk bracht Tricht geen soelaas. De doorkopbal van Kevin van Burk bleef in een kluwen spelers steken. Dus kreeg Meerkerk bij het slotsignaal van de goede arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert, die beide teams twee gele kaarten gaf, met het 1-1 gelijkspel het punt waarvoor het kennelijk naar Tricht was gekomen. Tricht had onvoldoende antwoord op de solide defensieve speelwijze van Meerkerk.

Selectie. Keeper Jason Smit, Veld spelers,  Robin de Raadt( Tim Hakkert)Dylan Victory, Dirk Jan in den Eng, Wesley van Maurik, Rico de Ridder, Remco de Haan( Aimen Seqqal) Mike van Kraaij, Leroy Peelen, Rein Bastiaanse, Arjan Hakkert( Kevin van Burk) Res. Sven van Maurik.

Staf, Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaal Marco Stam. Scheidsrechter dhr. J Molenaar.  Ass. Scheidsrechter Tricht Walter van Toorn.