Tricht laat zege vlak voor tijd glippen

Fanzone

omhoog
70 users have voted.

 

Tricht-Brederodes 1-1

TRICHT – Tricht liet zaterdag thuis tegen Brederodes een kostbare zege vlak voor tijd nog glippen. Dankzij een erg vroeg doelpunt van René van Soelen had Tricht heel lang een 1-0 voorsprong maar kort voor afloop maakte Bowan de Bruin voor Brederodes nog gelijk: 1-1. Komende zaterdag speelt Tricht in Meerkerk een rechtstreeks duel om boven de streep in de tweede klasse te blijven.

Al na twee minuten nam Tricht zaterdag de leiding. Uit een voorzet van Tim Hakkert schoot René van Soelen de bal mooi over keeper Bastiaan Spriel heen net onder de lat binnen: 1-0. Na ruim een kwartier schoot René van Soelen nog eens in het zijnet. Brederodes was in de gelijkopgaande eerste helft alleen dreigend uit vrije trappen maar routinier René de Blok schoot in de muur en Fernando Enso Rafael Pique mikte vlak voor rust te hoog. Tricht was eerder iets gevaarlijker doch Marijn Bransen schoot over en gleed uit toen hij zich net had los getrokken van een hem vasthoudende opponent. Bij een schot van Kevin Kroeze bracht de puike Trichtse keeper Nicky Janssen aan de overzijde nog goed redding.

Onder druk

Na de pauze stond Tricht zwaar onder druk. De thuisclub speelde slordig en kwam amper meer aan aanvallen toe. Brederodes drong aan en Robert Bakker schoot naast. Een kwartier na rust kregen de gasten een omstreden indirecte vrije trap maar keeper Nicky Janssen redde in de hoek schitterend bij het schot van Kevin Kroeze. Ondanks het overwicht van Brederodes kwam Tricht nog dichtbij een ruimere voorsprong doch een vrije trap van Sven van Maurik belandde tegen de paal. Een Vianense vrije trap van Pique werd door de Trichtse muur gestuit. Met inzet van alle krachten probeerde Tricht de winst over de streep te trekken maar dat lukte niet want in de 90e minuut werd het voortdurende aandringen van Brederodes toch met de 1-1 gelijkmaker beloond. Uit een voorzet van Mohammed Arbib kopte Bowan de Bruin de late 1-1 treffer in het doel. Na nog een korte extra tijd volgde het slotsignaal van arbiter Wijnand van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg. Hij had gele kaarten voor de Tricht-spelers Ruben Lambregts en Sven van Maurik en voor Brederodes-voetballer Tim van Stuijvenberg.