Tricht laat zege Glippen tegen Altena

Altena-Tricht 1-1

TRICHT – Tricht liet zaterdag in de tweede klasse in Nieuwendijk tegen Altena een zo kostbare zege in de extra tijd glippen. Door een vroeg doelpunt van Marijn Bransen stond Tricht erg lang met 0-1 voor maar in de ruime blessuretijd kwam Altena nog tot 1-1 langszij.

Al na vijf minuten opende Marijn Bransen uit een pass van Pepijn Lambregts met 0-1 voor Tricht de score. Bij een nieuw schot van Bransen was Altena-keeper Rob de Groot paraat. In de op en neer golvende partij kreeg Tricht voor rust de beste mogelijkheden maar Ramon van Soelen miste de allerbeste kans die Tim van Dijken hem bood. Hij schoot naast. Uit een corner van Sven van Maurik kopte Luuk Monker via de lat over. Altena stelde er voor rust alleen enkele corners, een vrije trap van Edwin Pluister en een schot van Patrick Zwart voorlangs het doel tegenover.

Spannend

Ook na rust bleef het spannend. Tim van Dijken schoot uit een vrije trap de bal net over de kruising. Voor de thuisclub mikte Patrick Zwart weer voorlangs. Uit een vlotte Trichtse aanval na een vrije trap mikte Marijn Bransen te hoog. Bij een schot van Tim van Dijken redde keeper Rob de Groot en ook in de rebound scoorde Ruben Lambregts niet. Omdat Tricht dus verzuimde meer afstand te nemen, kon Altena in de jacht op een prijs in de tweede periode steeds meer druk ontwikkelen. Bij Tricht moest Arjan Hakkert geblesseerd door Harm van Brenk worden vervangen. Even later was Rani Abouna de tweede verse kracht bij de gasten. Met een kopbal van Julian Geelhoedt en een geblokt schot van Johnnie Schouten kwam Altena al dichtbij de gelijkmaker. Toch had Tricht kort na het inbrengen van Tim Wijgers als derde verse kracht bijna de wedstrijd in de 85e minuut beslist. Bij een uitval via Pepijn Lambregts schoot Marijn Bransen de bal evenwel tegen de paal. In plaats van 0-2 werd het nu in de 93e minuut na een overtreding van Rani Abouna en een Brabantse vrije trap vanaf ruim twintig meter nog 1-1. Altena’s jonge invaller Tristan van Noorloos schoot de bal laag vlak langs de paal binnen: 1-1. Na nog eens zes minuten voetbal bleef het 1-1. Die late gelijkmaker van Altena was zuur voor Tricht dat veel inzet toonde en zo dichtbij winst was. Vooral in het slotkwartier kreeg Tricht vaak wegens spelbederf uiteindelijk liefst vijf gele kaarten van de jonge Zeeuwse arbiter Rick Sturm die er één aan Altena uitdeelde. Komende zaterdag speelt Tricht in Lage Zwaluwe de voor de onderste regionen zo belangrijke wedstrijd tegen Zwaluwe, waarin Tricht door een gunstig resultaat moet proberen om net boven de streep te blijven.

De spelers van Tricht; Keeper Nicky Janssen, veder, Luuk Monker, Ruben Lambregts, Ramon van Soelen, Tim van Dijken(Tim Wijgers) Arjan Hakkert(Harm van Brenk) Marijn Bransen, Sven van Maurik, Tim Schook, Robin de Raadt(Rani Abouna) Pepijn Lambregts, Res. Keeper Glen Robbemondt.

Staf: Trainer Marcel van Steenis, Ass. trainer Marco Hol, Leider Mari van Gelderen en Verzorger Roef van der Poel. Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.