Tricht krijgt te weinig tegen koploper Roda Boys

Roda Boys-Tricht 5-2

TRICHT – Tricht speelde ditmaal goed en kreeg zaterdag in Aalst tegen koploper Roda Boys met een 5-2 nederlaag veel te weinig. Na een verdiende 1-2 voorsprong bij rust kwam Tricht na de thee met 3-2 achter en toen miste Wesley van Maurik een penalty en zo de kans op de gelijkmaker. Dankzij twee goals in de extra tijd liep Roda Boys nog geflatteerd tot 5-2 uit.

Al na drie minuten kwam Tricht met 1-0 achter. Na een vrije trap kopte Bart Goesten de bal achter de zeker niet vrijuit gaande keeper Glenn Robbemondt. Uit een corner van Wesley van Maurik schoot Ramon van Soelen evenwel al twee minuten later hoog de 1-1 gelijkmaker binnen. In een snel op en neer golvend duel waren de scoringskansen spaarzaam totdat Tricht na een half uur de leiding nam. Het schot van Ramon van Soelen na een vrije trap van Wesley van Maurik werd nog geblokt maar in de rebound schoot de inlopende Arjan Hakkert wel raak: 1-2. Tot de rust bleef het 1-2 want een vrije trap van Wesley van Maurik werd gekeerd door keeper Geert Verhoeven en een Aalster schot van Sjors Maas leverde de thuisclub niks op. Drie minuten na de thee had Roda Boys wel succes. Ramon van Soelen leed balverlies en de thuisclub profiteerde bij de uitbraak meteen van de overtal situatie. Keeper Robbemondt redde eerst nog, maar Christiaan van Aalst benutte de rebound: 2-2. Acht minuten later was het al 3-2 toen keeper Robbemondt zich door een vrije trap langs de muur vlak bij de paal liet verrassen. Al snel kopte Kevin van de Bergh uit een vrije trap van Rein Bastiaanse voor de gasten de gelijkmaker binnen maar wegens dubieus buitenspel werd dit doelpunt afgekeurd.

Penalty

In de 72e minuut kwam Tricht weer dichtbij de gelijkmaker toen de Bossche arbiter Bayram Cakir wegens een overtreding jegens Kevin van de Bergh aan de gasten terecht een penalty toekende. De strafschop van Wesley van Maurik werd echter door doelman Geert Verhoeven gekeerd. Kort hierna werd Wesley van Maurik vervangen door Prebibo Okunwie, die evenwel al meteen na een botsing met Sjors Maas net als zijn tegenstander geblesseerd moest uitvallen. Ilias el Mazyani kwam toen bij Tricht in de ploeg. Tricht drong nog wel aan maar kon na het goede spel uit de eerste vijf kwartier nu weinig meer afdwingen en kreeg dus geen beloning voor een verdienstelijke prestatie tegen de ongeslagen lijstaanvoerder. Dankzij goals van Bart Goesten en Christiaan van Aalst, die allebei hun tweede treffer van de middag maakten, liep Roda Boys in de 92e en 95e minuut nog tot geflatteerde 5-2 winst uit. Roda Boys staat nu ongeslagen alleen op kop in de tweede klasse en Tricht zakte af naar de twaalfde plaats. De thuismatch over twee weken tegen Heukelum wordt nu cruciaal in de onderste regionen.

Opsteling spelers en begeleiding.

Doel: Glenn Robbemondt, Spelers; Ruben Lambregts, Kevin van den Bergh, Kervin van Burk, Floris Monfoort, Rein Bastiaanse, Arjan Hakkert, René van Soelen, Robin de Raadt,Wesley van Maurik,(Prebibo Okunwie)(Ilias Mazyani) Ramon van Soelen, Reserve Tim Wijgers en keeper Rian Drost,

Staf; Trainer; Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Verzorger Roef van der Poel. Leider Mario van Gelderen. Assistent Scheidsrechter Tricht André Wahl