Tricht klopt Heukelum na achterstand 3 - 1

Fanzone

omhoog
73 users have voted.

Tricht-Heukelum 3-1

TRICHT – Tricht sloeg zaterdag thuis tegen Heukelum onderin de tweede klasse in een matig duel met 3-1 winst een goede slag. Vlak voor rust nam Heukelum nog wel de leiding maar na de pauze scoorde de veel fellere thuisclub driemaal: 3-1. Voor Tricht was het na vier royale nederlagen een bevrijdende zege. Heukelum zag zijn herstel abrupt gestuit en blijft voorlopig voorlaatste op de ranglijst.

Na een saaie eerste helft brak de matige partij pas kort voor rust los toen Tricht na een gruwelijke defensiefout met 0-1 achterkwam. Even leek Heukelum na dit vrij fortuinlijk verkregen doelpunt van Benjamin Meijdam meteen door te drukken maar dat duurde slechts even en in de tweede helft bakten de bezoekers er weinig van. Tricht profiteerde hier door veel meer inzet goed van en greep door goals van Prebibo Okunwie, Wesley van Maurik en Arjan Hakkert verdiend met 3-1 de erg kostbare winst.

Ontevreden

Heukelum-trainer Marco Verbeek was na afloop ronduit ontevreden: “We hebben vandaag geen rol van betekenis gespeeld en zijn op vrijwel alle fronten overklast. Met veel geluk kwamen we vlak voor rust nog met 0-1 voor, maar onze tweede helft was zo mogelijk nog slechter. Defensief ging het in de vorige duels door een meer voorzichtige speelwijze goed, maar vanmiddag waren we erg slordig en konden we zo ook niet in de omschakeling toeslaan. Dit is een terechte nederlaag. Hard werken is in deze klasse voor ons een eerste vereiste en daaraan voldeden we vandaag al niet.”

Vrolijker

Tricht-trainer Marcel van Steenis was uiteraard vrolijker: “We wilden en moesten vandaag perse winnen. Maar na vier duidelijke nederlagen loopt de ploeg natuurlijk niet over van het zelfvertrouwen. En dan krijgen we vlak voor rust ook nog eens zo’n knullig doelpunt tegen. Ik heb de ploeg in de rust opgepept en gewezen op de recente oefenmatch tegen Theole waarin we na een 1-2 achterstand ook nog ruim wonnen. In de tweede helft hebben we goed en op tempo gespeeld. De 3-1 overwinning was toen dikverdiend. In het spel zal nog veel moeten verbeteren maar dit is een mooie opsteker voor de groep waarvoor ik nu heb gekozen.

Saai

Circa driehonderd toeschouwers genoten voor rust op deze laatste zaterdag in oktober alleen van het heerlijke weer maar niet van het erg matige spel. Bij Tricht was vaste keeper Glenn Robbemondt in het doel vanwege zijn sleutelbeenbreuk vervangen door Jon van Oort uit Trichts derde team. Bovendien ontbrak René van Soelen vanwege een blessure. Heukelum moest het zonder de zieke Marek Verweij doen. De eerste helft was ronduit saai. Pas halfweg voor rust kreeg Tricht na een actie van Prebibo Okunwie de eerste mogelijkheid, doch Ramon van Soelen profiteerde niet. Heukelum presteerde offensief ook al weinig met een onschuldig schot van Semih Kaplan. Een lage vrije trap van Sil van Putten was een simpele prooi voor de keeper.

Misverstand

Een gruwelijk misverstand in de Trichtse defensie tussen keeper Jon van Oort en verdediger Kevin van Burk brak in de 42e minuut eindelijk de doelpuntenban. Benjamin Meijdam profiteerde voor de bezoekers dankbaar: 0-1. Nog voor rust had Heukelum na tweemaal goed voorbereidend van Benjamin Meijdam meer afstand kunnen nemen. Keeper Jon van Oort voorkwam dat echter. Eerst redde hij bij een schot van Semih Kaplan en daarna nog mooier bij een knal van Sil van Putten.

Meteen na rust was Tim Schwebke voor Heukelum twee keer dreigend, doch nadien nam Tricht duidelijk het initiatief. Wilfried Prigge kreeg bij Heukelum in de 52e minuut de eerste gele kaart van de middag en kwam daarmee na een fikse overtreding tegen Arjan Hakkert nog goed weg. Arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert moest nadien aan beide teams nog twee gele kaarten uitdelen. Bij Tricht al snel aan Kevin van de Bergh en in de slotfase vanwege commentaar aan Rein Bastiaanse en bij Heukelum eerst aan Tim Schwebke en later aan Tim Verdier. Het was overigens een sportieve wedstrijd.

Gelijkmaker

Net na een Heukelumse knal van Carlo van Santen naast het doel moesten de bezoekers een kwartier na rust de 1-1 gelijkmaker incasseren. Trichts aanvoerder Wesley van Maurik trok de bal vanaf links goed terug en Prebibo Okunwie schoot via de doelpaal raak: 1-1. Het tweede kwartier na de thee bracht alleen wat corners voor Tricht en een schot van Heukelums invaller Joel Papilaja, die zich mooi vrij draaide maar de keeper bij het schot op zijn weg vond. Tricht maakte met feller voetbal in het slotkwartier nog de meeste aanspraak op de zege en zag na eerdere pogingen van Ramon van Soelen, Arjan Hakkert en Prebobo Okunwie het aandringen beloond met een doelpunt.

Twee goals in slotfase

Uit een voorzet van Arjan Hakkert vanaf links trof Wesley van Maurik in de 79e minuut van dichtbij doel: 2-1. Heukelum probeerde het tij nog te keren, doch een kopkans voor Joel Papilaja en een lage vrije trap van Sil van Putten leverden de gasten niks op. Tricht buitte in de 91e minuut de ontstane ruimte voor een snelle uitval goed uit. Prebibo Okunwie gaf de pass waaruit Arjan Hakkert de partij besliste door keeper Yoerik van ’t Pad beheerst te omspelen: 3-1. Daarmee werkte Tricht zich weer op tot een plaats net boven de degradatiezone, waarin debutant Heukelum nu na een teleurstellende vertoning nadrukkelijker blijft bivakkeren. Komende zaterdag voetbalt Tricht in Meerkerk en speelt Heukelum in Houten tegen Delta Sports weer een uitmatch.

Opsteling spelers en begeleiding.

Doel, Jon van Oort. Spelers; Ruben Lambregts, Kevin van den Bergh, Tim Hakkert, Kervin van Burk(Sven van Maurik) Floris Monfoort, Rein Bastiaanse, Arjan Hakkert, Wesley van Maurik( Marijn Hak)Prebibo Okunwie(Marijn Bransen) Ramon van Soelen, Reserve spelers, Mitchel van der Plaat, René van Soelen en keeper  Dante de Jong.

Staf; Trainer; Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Verzorger Roef van der Poel. Leider Mario van Gelderen. Assistent Scheidsrechter Tricht André Wahl                   Scheidsrechter voor deze wedstrijd was, J Molenaar uit Ophemert.