Tricht JO15-1 verslikt zich in Kozakken Boys

Na een stop van een aantal weken en een welverdiende vakantie voor de jongens stond vandaag het derde competitieduel op het programma. Thuis tegen Kozakken Boys. Hier is al tegen geoefend en deze wedstrijd werd met gemak gewonnen. De overwinning stond vandaag al op het vizier maar de jongens zouden toch van een koude kermis thuis komen.

In de eerste minuten kreeg Tricht al 2 corners en het spel ging eigenlijk maar 1 kant op. Maar de tegenstander verdedigde fel en zocht constant de lange bal naar voren op. Rick speelde zichzelf een aantal keer goed vrij maar schatte de redelijk harde wind verkeerd in waardoor de ballen steeds hard over de achterlijn rolde.

Tricht probeert wel te voetballen maar heeft het lastig tegen de niet voetballende en stugge ploeg uit Werkendam. Ook laten onze jongens zich intimideren en uit het spel halen door het gedrag en het spel van de tegenstander. Zo erg zelfs dat Kozakken Boys een aantal keren met groot gemak door de verdediging kan lopen. Het is dankzij het goede keeperswerk van Mark dat we in de eerste helft niet al met 0-2 achter staan. Maar wat in de lucht hangt, gebeurt uiteindelijk toch. Kozakken Boys scoort en de neerwaardse spiraal zet zich direct in bij de groen witten. Via Milan en Owen krijgt Levi de bal en hij stuurt zijn tegenstander volledig het bos in en zorgt voor de 1-1 en een positieve draai voor Tricht. Als dan ook Milan op formidabele wijze de bal van buiten de 16 over de keeper heen lobt staat Tricht wat comfortabeler op een 2-1 voorsprong. Maar de sfeer blijft grimmig onder beide teams en vanaf alle kanten is er gemopper en commentaar. Kozakken Boys maakt vlak voor rust de 2-2 via een corner en beide teams hebben de rust hard nodig om weer even tot rust te komen.

Helaas komen beide teams met dezelfde instelling het team weer op en de tweede helft wordt een onvervalste schop-, duw-, scheld- en trekpartij. Het commentaar vliegt over en weer, net als de spelers en de gele kaarten. De scheidsrechter heeft zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Maar na een keiharde overtreding op Jeroen explodeert de wedstrijd toch. De veroorzaker krijgt direct rood en mag, samen met zijn trainer van het veld af. Tricht speelt verder tegen 10 man maar is de weg volledig kwijt. Niks lukt meer, niemand loopt meer in positie en de aanvaller van de tegenstanders loopt overal op zijn gemak dwars doorheen. Hij krijgt de mogelijkheid om nog 3 x te scoren en dat doet hij. Tricht verliest vandaag niet alleen van Kozakken Boys, maar vooral van zichzelf.

Emmylou