Tricht JO15-1 speelt tegenstander zoek

Tricht jo15-1 speelt tegenstander zoek.

De competitie is weer gestart en de jo15-1 is alweer toe aan zijn tweede wedstrijd van de tweede competitiehelft. Met Theole op het programma als bekende tegenstander moest het vandaag een niet al te groot obstakel worden. Met 2 ex-zieken en een pijntje hier en daar gingen we op pad richting Tiel. Eenmaal in Tiel aangekomen was het voor één van de mannen nog nodig om de inhoud van zijn maag achter te laten in het toilet (de Rodenburg is en blijft een killer) en daarmee leek het team als de lamme en de blinde het veld op te gaan. Niks was echter minder waar, een stel frisse opgeschoten pubers kwam lachend het veld op en het zonnetje kwam ook meekijken naar een pot die een paar mooie momenten beleefde. Er was weinig te zien van de malaise waarmee de talenten te kampen hadden. Binnen 5 minuten stond de teller dan ook al op 1. Rick stoomde met een paar prima acties naar voren en gaf voor op Owen, die de bal er met zijn grote teen in kon schuiven. Tricht combineerde er op los en creëerde verschillende kansen. Het was aan Milan om de 0-2 met een mooi schot te maken. Ook Mark mocht nog in actie komen deze wedstrijd en voorkwam dat de tegenstander een tegendoelpunt kon maken.

Aan de andere kant werd Alessio, na een schitterende actie, door de scheids teruggefloten omdat hij het woordje “los” riep. Het verbaal verwoesten van je tegenstander of zijn of haar moeder is  te allen tijde toegestaan, maar o wee als je los roept en daarmee de keeper in verwarring brengt omdat alleen hij “los” mag zeggen….

Ik geloof dat het team daar ook wat van in de war was want Theole kreeg zowaar meer kansen in het volgende kwartier dan ze in de hele vorige wedstrijd bij elkaar hebben gekregen. Toch bleef het een aangename wedstrijd om naar te kijken en had de goed spelende achterhoede van Tricht weinig moeite met deze aanvallen. Theole bleef door voetballen en Tricht ging weer in de aanval. Joris had ondanks z’n lichte blessure zijn tegenstander in zijn broekzak zitten en gaf hem geen millimeter. Sterker nog, hij onderschepte de bal stuurde Rick weg en stond daarmee aan de basis van één van de mooiste aanvallen van de wedstrijd. Rick stuurde daaropvolgend Owen weg en gaf voor op Levi zodat hij de 0-3 kon maken, een schitterende aanval waar MSN in het verleden nog een puntje aan konden zuigen.

Vervolgens verzorgt Levi ook nog de 0-4. En dan komt wellicht de mooiste individuele actie van de hele wedstrijd. Rick raakt op redelijk knullige wijze de bal kwijt in het strafschopgebied. Als zijn tegenstander denkt er met de bal vandoor te kunnen gaan, pakt Rick de bal met een sliding vanachter weer af en slalomt door de verdediging om uiteindelijk op uitblinker Alessio voor te geven. De 0-5 staat op het scorebord en de drie slachtoffers van Rick liggen nog op de grond met de onmacht van het gezicht af te lezen.

Of het nog niet genoeg is maakt Allesio ook nog de 0-6 voor de rust en de jongens spelen inmiddels de sterren van de hemel.

De tweede helft is koud begonnen of Levi heeft de 0-7 er alweer in hangen. En toch is de tweede helft beduidend minder. De jongens van Theole beginnen zich fysiek te laten gelden en begaan veel overtredingen. En dat is jammer. De leuke eerste helft verandert in de tweede helft in een schop- en zeurpartij waarbij meerdere gele kaarten worden uitgedeeld. Zelfs een groen witte speler op de bank krijgt geel uitgedeeld wegens het uiten van kritiek richting de scheidsrechter en de tegenstanders.

Hoewel Theole onze aanvallers constant buitenspel zetten, zijn er toch nog enkele uitbraken. De eerste aanval schitterend opgezet door Milan en Levi en afgemaakt door Rick en Owen maakt 0-8. De 0-9 volgt gauw door een lekker schot van Levi, maar het frisse grapjesmakende team dat de eerste helft het veld op stapte heeft plaats gemaakt voor een stel geïrriteerde mannen dat zich op laat jutten door de tegenstander. En dat is misschien nog net het stukje wat deze mannen missen; zich niet laten meeslepen door de tegenstander, maar je eigen spel blijven spelen. Want wie het laatst lacht, lacht altijd het best.

Emmylou