Tricht geen kans bij Roda Boys

55 users have voted, including you.

Roda Boys-Tricht 5-2

TRICHT – Tricht besloot de competitie in de tweede klasse met een uitmatch tegen het sterke Roda Boys, dat vooraf nog een kleine kampioenskans had. Met 5-2 ging Tricht in Aalst royaal onderuit. Pas na een 5-0 achterstand scoorde invaller Leonardo Aguiar in de tweede helft tweemaal. Roda Boys moest de algehele titel aan Almkerk laten maar gaat nu als hoogste periodekampioen wel de promotienacompetitie in waarin acht clubs om één plaats in de eerste klasse strijden. Voor Tricht, dat zich al enkele weken terug keurig in de tweede klasse had gehandhaafd, zit er de competitie er nu op.

Roda Boys was in de eerste helft beter maar had moeite om de Trichtse defensie via combinaties open te rijten. Dat lukte alleen na twintig minuten toen Freek van Eembergen na een corner een rebound benutte nadat een Aalster kopbal van de lat terugkwam: 1-0. Pas toen Roda Boys na een aardig Trichts schot van Marijn Bransen gast Tricht wat liet komen, kreeg de thuisclub de ruimte voor snelle aanvallen. Zo schoot de in de diepte gelanceerde rappe Jordi de Wit vijf minuten voor rust de 2-0 binnen. Even later kopte Freek van Eembergen uit een voorzet van Richard Palm zijn tweede treffer in de verste hoek: 3-0. Na de thee ging Roda Boys gewoon door. Jordi de Wit mocht alleen op doel af en zorgde met zijn tweede doelpunt voor 4-0. Een kwartier na de thee maakte Rik van den Broek er zelfs 5-0 van. Dat was Tricht toch al te gortig. Na een pass van de jonge Harm van Brenk zag Marijn Bransen de Roda-keeper nog redden. De net ingevallen Leonardo Aguiar had halfweg de tweede helft wel succes. Hij speelde zich mooi vrij en schoot 5-1 binnen. Nadien kwamen ook Niels den Hild en routinier Rob van Nifterik als extra verse krachten bij Tricht binnen de lijnen. Tien minuten voor tijd maakte Leonardo Aguiar zijn tweede doelpunt. Hij tikte de bal na een corner via de paal van Sven van Maurik van dichtbij binnen: 5-2. De Zeeuwse scheidsrechter Jan de Vos uit Wemeldinge had in de gemoedelijke wedstrijd voldoende aan één gele kaart: voor Tricht-speler Kevin van de Bergh.