Tricht faalt in slotfase tegen Kampioen

Tricht-Almkerk 1-5

TRICHT – De competitie in de tweede klasse gaat voor Tricht als een nachtkaars uit. De thuismatch tegen kampioen Almkerk werd zaterdag na een 1-0 voorsprong toch met maar liefst 1-5 verloren. In de laatste tien minuten scoorde Almkerk liefst viermaal. Komende zaterdag sluit Tricht in Kinderdijk tegen De Zwerver de competitie af.

Voor rust ging het nog gelijkop met de beste kansen voor de thuisclub. Wesley van Maurik kwam alleen voor doel maar keeper Robin van Wijk redde met zijn voet. Bij corners en een schot van Michiel Marinissen redde Trichts keeper Glenn Robbemondt. Aan de overzijde voorkwam Derk Hakkers dat een scherpe voorzet van Rein Bastiaanse een doelpunt werd. Na een vlotte combinatie kwam Wesley van Maurik kort voor rust andermaal alleen voor doel, maar ditmaal griste keeper Robin van Wijk hem de bal van zijn schoen. Vlak na de pauze kopte Remco de Haan de bal in handen van die Brabantse doelman. Almkerk antwoordde met een schot van Tim Saaman voorlangs het doel.

Doelpunten

Tien minuten na rust nam Tricht de leiding. René van Soelen rondde toen een vlotte combinatie af: 1-0. Zeven minuten later was het al weer gelijk. Michiel Marinissen speelde de bal eigenlijk te ver voor zich uit maar door een misser van Trichts keeper Robbemondt kon hij toch 1-1 scoren. Een mooie vrije trap van Leroy Peelen werd even fraai door doelman Robin van Wijk uit de kruising gehaald. Tijdens de slotfase was Tricht ondanks het inbrengen van Kevin van Burk en Robin de Raadt als verse krachten ineens uitgeblust en kon Almkerk ineens nog royaal afstand nemen. Na een hoekschop maakte Michiel Marinissen in de 80e minuut bij de tweede paal zijn tweede doelpunt: 1-2. Even later kon Rick Boons uit een voorzet simpel 1-3 binnentikken. Bart Dirven schoot de 1-4 in de verste hoek en Mark van der Meijden zorgde in de productieve Brabantse slotfase nog voor de royale 1-5 winst van de kampioen. Tricht valt dit seizoen buiten alle prijzen en zal het volgend seizoen moeten doen zonder verdediger Dirk-Jan in den Eng (die stopt), aanvaller Aimen Seqqal (die naar WNC vertrekt) en mogelijk ook nog zonder Dylan Victory (die een lange reis naar Australie mogelijk in de planning heeft). Ook volgend seizoen speelt Tricht dus weer gewoon in de tweede klasse.