Tricht F3 ongeslagen kampioen en pakt de dubbel!

Met een mooie zonnige start beloofde het een prachtige toernooidag te worden, ondanks de voorspellingen op nattigheid. Door afmelding van Groot-Ammers bleven er slechts drie ploegen over in de poule voor F1 en F2 teams van het toernooi van LRC. Het schema werd omgegooid en iedereen speelde nu twee keer tegen elkaar. In plaats van een wedstrijd minder, dus juist eentje meer.

We begonnen een beetje voorzichtig tegen LRC F2. Lieten ons de kaas van het brood eten. Maar met de 1-0 en 2-0 zorgde Matthijs voor rust. Bij vlagen lieten onze mannen mooi combinatiespel zien. We begonnen net even te veel achterover te leunen toen ook nog eens de 2-1 viel. Aan de andere kant rondde Wessel echter met links een goede voorzet van Gyven af: 3-1. De eerste 3 punten in de pcket.

De tweede pot was tegen LRC F1, dus hier verwachtten we wat meer weerstand van. Dit viel alleszins mee in het eerste deel van de wedstrijd. Bij een mooie aanval over rechts rolt de bal over de achterlijn. Uit de corner schiet Rutger de bal met een volley vanaf de penaltystip binnen. Ja, ook met het scheenbeen tellen ze! Binnen een minuut of 3 na de aftrap schiet Wessel een mooi afstandschot op doel. De keeper houdt de bal knap uit de kruisin, maar Gyven is attent en jaagt de bal hard en hoog in de goal: 2-0. We gaan weer een beetje te veel achteruit lopen en LRC komt terug tot 2-1. Florian is zijn muurtje nog aan het goed zetten als LRC uit een onterecht gegeven vrije trap de bal naast zich in het doel hoort vallen. 2-2. Hier blijft het bij deze wedstrijd.

Na de rustperiode, waarin LRC F1 wint met 3-1 van LRC F2, mogen we weer aantreden tegen LRC F2. Dit keer zijn de heren er op gebrand om niet te verliezen van ons. Met veel fysieke inzet en wat overtedingen die op het randje of er net over waren, weet LRC F2 een zwaarbevochten 0-0 uit het veld te slepen.

Dan de beslissingswedstrijd. Als we deze winnen, zijn we kampioen en is de laatste wedstrijd alleen voor de statistieken. Ook LRC F1 wil graag kampioen worden op hun eigen toernooi, dus ze geven alles. Desondanks laat Tricht F3 bij vlagen het betere voetbal zien en komt dan ook terecht op een 1-0 voorsprong door Gyven. Zo blijft het uiteindelijk ook en dus is Tricht F3 kampioen in de F1/F2 poule van het Lex Brakel Toernooi.

Na elke wedstrijd werd er ook nog een wedstrijdje penalty schieten gehouden. Weinig missers van onze kant en een paar prachtige reddingen van Florian zorgden ervoor dat we niet alleen met 1e prijs van het toernooi naar huis gaan, maar ook nog eens met de penalty bokaal!

Op naar het volgende toernooi!