Tricht F3 mist effectiviteit: geen beloning voor goed spel.

Misschien hebben jullie het stiekem wel eens gedacht de voorbije weken: “Als het wat minder gaat met de F3, dan hoor je hem niet meer”.

Niets is minder waar. Uw reporter was niet zo zeer ontmoedigd door de magere resultaten van zijn favoriete ploegje, maar meer ontgoocheld van de reacties/verslagen in woord en geschrift op de stukjes op onze site. Soms ook nogal confronterend en een enkele keer bij uitwedstrijden nogal “op de man gespeeld”. Omdat ze blijkbaar niet alleen door aanhangers van Tricht F3 worden gelezen.

Natuurlijk zie ook ik onze F3 liever winnen dan verliezen. Maar op één wedstrijd na  waren we op het veld zeker niet de mindere van onze tegenstanders. Bij de 4-0 uit bij ASWH werden de 5 (van de 10!) resterende selectiespelers die niet afwezig waren door ziekte of vakantie aangevuld met spelers uit andere F-teams. En door ASWH volledig zoek gespeeld. Dik verdiende overwinning voor ASWH dus.

In vrijwel alle overige wedstrijden hadden we zeker wel meer verdiend dan de zure nul punten. Individuele foutjes en soms schlemielige onhandigheden, het missen van een enorm aantal kansen, onwijs goede keepers bij enkele van onze tegenstanders. Allemaal heel erg aanwijsbare redenen waarom het telkens toch net niet lukte om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijden.

Alleen al in de laatste twee thuiswedstrijden regen onze jongens de kansen aaneen, vooral in de tweede helft. Dotten van kansen, goede kansen, halve kansen en mogelijkheden. Eigenlijk was het een wonder dat we er in beide wedstrijden slechts ééntje weten binnen te schieten en twee keer op rij met 1-2 verliezen. Niet dat de anderen slechter waren of zo, zeker niet. Maar onze F3 had véél meer kansen gecreëerd. We moeten ze dan alleen wel benutten…

Een prachtig schot van Gyven dat door een verdediger van de lijn gekopt wordt (zelden zo mooie verdedigende actie gezien bij F-jes), fantastisch duikende keepers die bijna tot in de kruising zweven en de bal eruit ronselen. Geweldig om te zien qua voetbal. Maar wel wat minder voor ons resultaat.

Natuurlijk waren er ook de twee gewonnen wedstrijden. Dik verdiend en ruime cijfers. Links en rechts bewondering bij vriend en vijand over het mooi veldspel. Maar die doelpunten hè… We maken er te weinig en we krijgen er te veel tegen. Andersom zou veel leuker zijn!

We hebben nu nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie. Alles tussen de 3e en de laatste plaats is theoretisch nog mogelijk.  Gezien de onderlinge krachtsverhoudingen in deze competitie waarin iedereen van iedereen wint en verliest, is het dus niet eens onmogelijk dat we nog als derde eindigen.

Als we naar het veldspel kijken, kunnen we tevreden zijn. We maken het iedereen lastig. We halen alleen te weinig rendement. Nog twee wedstrijden. Laten we proberen nog twee keer 3 punten mee te nemen. Daarna zit de competitie er op. Dan gaan we richting de toernooien en het mooie weer.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het misschien te vroeg om al terug te kijken. Maar toch vind ik dat de trainers dit team een stuk verder hebben gebracht. Helemaal als ik de eerste training in augustus 2015 even in herinnering haal, ben ik een tevreden supporter. Er is een mooie basis gelegd voor de F1 van 2016-2017.

We kunnen geen kampioen meer worden en voor de derde plaats moeten we zelf de resterende twee wedstrijden winnen en dan afwachten wat de rest doet.

De reporter