Tricht E1 maakt het de koploper lastig!

Fanzone

omhoog
120 users have voted.

Vandaag spelen we thuis tegen Kozakken Boys, die 1e staan op 3 punten van ons. We hebben er zin in , want als we winnen staan we gedeeld eerste! Vanaf het eerste fluitsignaal gaat het meteen gelijk op en krijgen beide keepers al snel een schot te verwerken. Jurrian houdt de bal knap uit het doel. Iedereen is meteen wakker. Maar dat is nodig ook, want de Kozakken Boys zijn snel en erg balvaardig en passeren onze verdedigers soms met schijnbaar groot gemak. Maar toch gaat het gelijk op en krijgen beide partijen keer op keer kansen die soms maar net het doel missen. In de 9e minuut breekt Mees links met grote snelheid door de verdediging van Kozakken Boys en passeert enkele mannetjes. Daarbij komt hij steeds dichter bij de achterlijn en ook de keeper loopt op Mees af om hem tegen te houden. Maar Mees weet de bal toch nog goed voor het doel te brengen waar Bumper al een tijdje klaar staat om de bal in te tikken. Waar profs op zijn moment vaak nog weten te falen, deed Bumper dat natuurlijk niet: 1-0. Maar Kozakken Boys neemt meteen revanche. Binnen een minuut vallen ze aan over de linkerkant, waar een aanvaller onze verdedigers iets te makkelijk passeert. Gelukkig kan Elise de bal op het laatst nog wegschieten. De bal komt echter in de voeten van de tegenstander en met een mooi afstandsschot verdwijnt de bal in de rechterkruising: 1-1. Even later zijn wij weer aan de bal en wordt Bumper strak ingespeeld door Ruben waarna Bumper mooi voorgeeft. Mees kan er echter net niet bij. Kozakken Boys countert meteen terug, en weer worden we behendig uitgespeeld door hun aanvallers. Het schot gaat langs onze keeper maar beland gelukkig op de paal. Het is echt een spannende wedstrijd met kansen over en weer die vaak maar net het doel missen. In de 17e minuut komen Bink en Pieter in het veld voor Bumper en Ruben. Dit verandert echter niets aan het spelbeeld. Vlak voor rust is er nog een snelle aanval van Kozakken Boys. Maar Jesper weert zich als laatste man goed, ondanks het lengteverschil. Met stevig duwen brengt hij de tegenstander uit zijn evenwicht en weet hij de bal af te pakken en hard over de zijlijn te schieten.

Ook de 2e helft start meteen weer goed van beide kanten, maar Tricht krijgt meer de overhand. Vele kansen volgen. Milo krijgt een mooi pass, speelt een paar Kozakken Boys uit en schiet hem op doel. Via de keeper gaat hij het zijnet in. Even later krijgt Milo een tweede kans als hij de bal afpakt van een tegenstander en de keeper te ver van zijn doel ziet staan. Helaas gaat de bal net naast. En ook de combinatie Pieter met Bink werk goed. Twee keer gooit Pieter snel uit op Bink die daarna enkele mannetjes uitspeelt. De eerste keer volgt een mooie voorzet richting doel. Omdat er geen aanvaller van ons voor het doel staat, gaat de bal voorlangs. De tweede keer schiet Bink zelf, maar gaat de bal net naast op doel. Met een beetje geluk had het 3-1 gestaan voor Tricht. Na 10 minuten in de tweede helft wordt Kozakken Boys steeds sterker en krijgt meteen twee goede kansen. Eerst gaat bal hard op de paal ging en daarna passeert een aanvaller Pieter en gaat recht op het doel af. Maar Jurrian loopt goed uit en stopt de aanval.

Halverwege de 2e helft brengt de coach Bumper en Ruben weer in het veld, deze keer voor Mees en Elise. Kozakken Boys blijft niettemin steeds sterker worden. Eerst is er een scrimmage voor het doel waarbij de bal uiteindelijk maar net naast het doel wordt getikt. Daarna volgt vrij snel een mooi afstandsschot, maar de wijze waarop Jurrian met een duik de bal via de lat achter tikt, is nog mooier. Bij de 3e kans is het echter raak: Vanuit links speelt de tegenstander Bink, Pieter en Milo uit. Geen van drieën durft hem echt aan te pakken. Vervolgens legt hij de bal breed op een medeaanvaller die van 10 meter droog in het doel schiet.

Daarna laat het team zijn hoofd wat hangen en lijken ze het verlies te accepteren. Maar dan komt de meesterzet van Wilfred, die Pieter laatste man zet en Jesper naar het middenveld doorschuift om meer druk op de tegenstander te zetten. En het effect is meteen zichtbaar. Eerst speelt Jesper de bal op Milo die vervolgens 3 man omspeelt en van afstand schiet. De bal gaat helaas een meter naast. Dan een aanval over links waar Bumper doorbreekt en van 3 meter afstand vol uithaalt... De bal belandt echter op de paal.  Maar je voelt dat Tricht weer hoop krijgt en er nog iets moois in de lucht hangt. Maar precies op dat moment krijgt Kozakken Boys echter weer een goede kans: eerst een scrimmage voor het doel van Jurrian, waarbij Kozakken Boys drie keer op het doel schiet van dichtbij. Twee keer wordt het schot geblokt en de derde keer gaat hij voorlangs. Pfffff. Tricht komt hier goed weg. Maar meteen trappen we de bal uit, komen we er snel uit en schieten wij weer op het doel. Via een tegenstander gaat de bal over de achterlijn. Corner van links. Bumper neemt hem, indraaiend en slechts een meter hoog. Alle toeschouwers denken nog: ach wat jammer, te laag, die wordt weggetrapt. Maar de bal kom precies bij Mees uit die met een halve volley hem in de linkerhoek tikt. Klasse!

Meteen wisselt Wilfred terug: Jesper weer laatste man en Pieter op links, maar het is niet meer nodig. Het eindsignaal klinkt meteen nadat de Kozakken Boys hebben afgetrapt. Jongens, jongens (en meisje), wat een spannende pot! Ja, Kozakken Boys was technisch beter, wij soms te voorzichtig om ze aan te pakken, maar met ons doorzettingsvermogen, de snelheid van de aanval en de tactische zetten van de coaches, hebben we met vereende krachten gelijkspeelt. En de wijze waarop voelt als een overwinning!