Tricht bijna veilig na 3 - 0 zege op SV Meerkerk

44 users have voted, including you.

Tricht-SV Meerkerk 3-0

TRICHT – Tricht stelde zaterdag de plaats in de tweede klasse bijna veilig door thuis met 3-0 duidelijk van SV Meerkerk te winnen. Alle goals vielen overigens pas na rust. Na een penalty benut door Sven van Maurik scoorden ook Mitchel van der Plaat en Marijn Bransen. Tricht heeft boven de streep nu twaalf punten voorsprong op SV Meerkerk, dat nog vijf keer moet spelen. Tricht heeft nog vier duels voor de boeg.

Voor rust kreeg Tricht via Leonardo Aguiar de eerste kans maar Meerkerks keeper Wilco den Tuinder redde. Floren Streefkerk mocht snel daarna voor de gasten alleen op het Trichtse doel af, doch keeper Nicky Janssen liep kundig uit en behoedde Tricht bij deze grote kans van SV Meerkerk knap voor een achterstand. Daarna waren de kansen in een matig duel trouwens spaarzaam en het spel van beide teams was vaak ook onsamenhangend. Met een schot en een kopbal had Ramon van Soelen voor de thuisclub geen succes. Uit een vlotte Meerkerkse aanval schoot Youri van Blanken de bal tegen een ploeggenoot op. Ook uit diverse corners konden beide clubs weinig gevaar stichten. Gerjan van Haarlem mikte voor Tricht te hoog en ook de pogingen van Ramon van Soelen leverden niks op. Kort voor rust moest spits Bart Koomans bij de bezoekers geblesseerd door routinier Ruud Vink worden vervangen. De goals kwamen pas in de tweede helft.

Penalty

Acht minuten na rust kreeg Tricht een penalty toen de bezoekers na een voorzet van Marijn Bransen volgens arbiter Eddy van Yren uit Zwijndrecht hands maakten. Linksback Sven van Maurik benutte die strafschop koel: 1-0. De jonge Mitchel van der Plaat stond in de 62e minuut bij Tricht nog pas net twee minuten in het veld als vervanger voor de geblesseerd uitgevallen Arjan Hakkert toen hij al scoorde. Met een zuiver schot in de verste hoek schoot Mitchel van der Plaat helemaal vrij vanaf rechts goed raak: 2-0. Tien minuten later moest verdediger Michiel van Zessen op de Meerkerkse doellijn voorkomen dat een schot van Marijn Bransen voor 3-0 zou zorgen. Na eerst nog een Meerkerks schot van Melvin van den Heuvel viel dat derde doelpunt voor Tricht in de 83e minuut alsnog. Een dieptepass van Mitchel van der Plaat werd toen afgerond door Marijn Bransen, die de Meerkerkse defensie te snel af was en de bal langs keeper Den Tuinder binnen schoot: 3-0. Arbiter Eddy van Yren behoefde in dit sportieve duel slechts één gele kaart uit te delen en wel aan Floren Streefkerk van de bezoekers.

Opstelling Tricht. Doel Nicky Janssen. Veld spelers: Achter: Rick van Gameren, Rani Abouna, Ruben Lambregts en Sven van Maurik, midden en voor: Arjan Hakkert( Mitchel van der Plaat) Gerjan van Haarlem, Ramon van Soelen, René van Soelen en Leonardo Aquiar, Marijn Bransen Wisselspelers. Keeper Rian Drost, spelers, Kevin van Burk, en Kevin van de Bergh.

Staf: Trainer Marcel van Steenis en Marco Hol. Keepers trainer Ben van Baaren. Leider Mario van Gelderen Verzorgers Roef van der Poel en Theunis Vissers Begeleiding: voor Tricht assistent scheidsrechter André Wahl,  Scheidsrechter, E van Yren uit Zwijndrecht