Tricht 3 wint van Woolton Hill Argyle FC

Fanzone

omhoog
35 users have voted.

Voor Tricht 3 stond vandaag dan eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander van vandaag kwam uit het Engelse Reading en was deze week op trainingskamp in de Benelux. Patrick Baauw had vandaag de leiding over het team en de moeilijke taak zijn beste elf spelers het veld in te sturen. Een halfuur voor het begin van de wedstrijd was er nog geen Engelsman te bekennen maar die kwamen gelukkig alsnog. Voor de aftrap was er nog even een mooi fotomomentje met de twee aanvoerders die een atribuut van hun clubs ruilden, gevolgd door een groepsfoto. De wedstrijd op het kokendhete kunstgrasveld stond onder leiding van scheidsrechter Jan Kars, die om circa 14:30 voor de aftrap floot. 

De wedstrijd begon fel met kansen voor beiden ploegen, maar het was Tricht dat de leiding nam. Thijs van Elteren stak collegaspits Max van Zadelhoff goed weg, die de bal teruglegde op Wessel Uiterwaal. Wessel gaf de bal vervolgens voor op Yorick de Jongh, die met zijn rug naar de goal de bal goed afschermde en hem vervolgens mooi in de rechterhoek plaatste. Enige tijd later werd er aan de andere kant gefloten voor een penalty voor een overtreding van Guus Blaauw. Hoewel keeper Patrick van der Koppel (die trouwens een hele sterke wedstrijd keepte) er nog dichtbij zat, belandde deze bal in het doel. 

Vervolgens was het de taak van de aanvallers om weer een goal te maken en hun ploeg weer op voorsprong te schieten, dit leek echter een stuk moeilijker dan gedacht. Max ging vrolijk verder met waar hij in de O19-1 mee begonnen was, namelijk het missen van opgelegde kansen. Hij liep maarliefst 3 keer alleen op de keeper af en wist alle 3 de kansen te missen. Vervolgens deden Daan IJzerman en Yorick de Jongh nog een duit in het zakje door eveneens oog in oog met de keeper te missen. In de rust werd Max logischerwijs gewisseld door de strenge Patrick Baauw. Vanaf de bank zag Max zijn collega aanvaller Wessel daarna ook nog twee een op een kansen met de keeper missen. Uiteindelijk wist Wessel dit goed te maken door in de zestien van de tegenstander goed terug te kappen en een penalty te verdienen, die hij zelf benutte. De eindstand van dit Europese duel veranderde daarna niet, wat in een 2-1 overwinning voor Tricht resulteerde. Deze zwaarbevochten overwinning van het nieuwe Tricht 3 zou zomaar het begin van iets moois kunnen zijn. Op hun Instagramprofiel (@vvtricht3) zijn wekelijks de verslagen en andere leuke kiekjes terug te vinden.