Solide 2 - 0 winst voor Tricht.

Tricht-SC Amstelwijck 2-0

TRICHT – Tricht herstelde zich van de misstap in Zaltbommel en behaalde zaterdag thuis tegen SC Amstelwijck uit Dordrecht een solide 2-0 zege. In een overigens matig duel maakte Wesley van Maurik beide goals. De eerstvolgende competitiewedstrijd van Tricht in de tweede klasse is op 23 april in Meerkerk.

De drie schorsingen bij Tricht zaten er ditmaal op, maar nu ontbraken Arjan Hakkert en Mike van Kaaij vanwege een blessure. Een vrije trap van Ruben Dijkema was het eerste Dordtse wapenfeit. Nadien stichtte Tricht in een op en neer golvende partij het meeste gevaar maar René van Soelen kon een scherpe voorzet van Tim Hakkert net niet bereiken en een vrije trap van Wesley van Maurik werd door keeper Mehmet Tokul tot corner verwerkt. Na bijna een half uur nam Tricht toch de leiding. Tim Hakkert speelde zich mooi vrij en uit zijn panklare voorzet kopte Wesley van Maurik de bal in de verste hoek: 1-0. Keeper Tokul voorkwam dat René van Soelen uit een voorzet van Dylan Victory de Trichtse voorsprong verdubbelde. Een vrije trap van Leroy Peelen ging over de muur maar ook over de lat heen. Vlak voor de rust redde doelman Tokul bij een schot van Aimen Seqqal nogmaals.

Tweede goal

Vijf minuten na de pauze liep Tricht verdiend toch tot 2-0 uit. Eerst troffen zowel Leroy Peelen als in de rebound Wesley van Maurik de lat maar bij de derde Trichtse poging mikte Wesley van Maurik alsnog raak: 2-0. Al zijn veertiende competitiegoal. Na een afgeslagen vrije trap van Peelen belandde een omhaal van Dylan Victory in handen van keeper Tokul.

Een kwartier na rust werd ook SC Amstelwijck eindelijk ook enkele keren gevaarlijk. Rivo Caupin-Bruinhart liet zich echter door Kevin van Burk van de bal zetten. Bij een ver Dordts schot redde Trichts keeper Glenn Robbemondt goed. De derde mogelijkheid was weer voor Caupin-Bruinhart maar zijn schot ging voorlangs het doel. Tijdens het laatste kwartier waren de kansen nog weer alleen voor de thuisclub. Tim Hakkert was te zelfzuchtig en schoot net over. René van Soelen verzuimde om een combinatie met Rein Bastiaanse af te ronden. Een kopbal van René van Soelen ging over. Invaller Sven van Maurik kreeg in de slotfase na goede voorbereiding van zijn oudere broer Wesley van Maurik nog twee kansen, maar beide keren was zijn inzet niet goed genoeg om doelman Tokul te passeren. Het bleef zo 2-0 tot het eindsignaal van ex-profarbiter Jac Schenkels ui Goirle die in dit faire duel geen kaarten nodig had. Met 2-0 winst blijft Tricht serieus in de race voor de derde periode en een plaats in de promotie nacompetitie. Koploper Almkerk, GJS en Wilhelmina’26 zijn in de periode de voornaamste rivalen.

De spelers; Doel Glenn Robbemondt, verder Kevin van Burk, Dirk-Jan in den Eng, Leroy Peelen, Rein Bastiaanse, Tim Hakkert, Rene van Soelen,Dylan Victory( Robin de Raadt)Aimen Seqqal(Swen van Maurik) Wesley van Maurik( Remco de Haan) Rico de Ridder.  Wissels: Keeper Dante de Jong.

Pupil van de week, Milan van de Berg.

Staf: Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaalman Marco Stam. Scheidsrechter  Dhr P.A. Schenkels uit Goirle Ass. Scheidsrechter voor Tricht Walter van Toorn.