Scheids blijkt een zeikerd

Wat als je in een klasse voetbalt, waarbij je je wekelijks afvraagt: wat doe ik hier?

Wat als de ziekenboeg van je team uitpuilt?

Wat als de trainer zelf de hoogste opkomstcijfers van de trainingen laat noteren?

Wat als je in de hoek zit, waar de klappen vallen?

Wat als de aanvoerder de tos ook al niet wint?

Wat als er op voorhand niets lukt?

Wat als de keeper in een dipje zit?

Wat als er binnen 20 minuten weer 2 spelers geblesseerd afhaken?

Wat als de rechtsback met een achterwaarts uitgestoken been wel de bal tegen houdt?

Wat als een pass niet in de voeten geplaatst wordt, maar in de ruimte wordt geslingerd?

Wat als je niet in staat blijkt gevaarlijk te worden voor het vijandige doel?

Wat als het hoogtepunt van de wedstrijd een koekoekje is?

Wat als de scheidsrechter denkt de wedstrijd vanuit het toegangspoortje te kunnen leiden?

Wat als er tijdens de wedstrijd zelfs ruimte is voor een arbitrale plaspauze?

Wat als Jan Steen het eigen doel ontziet?

Wat als je niet (voldoende) scoort?

Dan? Dan verlies je met 1-6 van GRC’14 4. Het overkwam het vijfde elftal. Zoals te doen gebruikelijk valt er ook deze week niet veel goeds te melden. Alle goede bedoelingen ten spijt, leek het afgelopen zaterdag weer helemaal nergens op. Het wordt eentonig, zult u terecht opmerken. Wellicht raakt u zelfs verveeld. Het is ook niet vreemd, dat die ene supporter nu ook afgehaakt is. De spelers trekken het zich enorm aan en gaan als geste het entreegeld aan de supporters terugbetalen. Gedupeerden kunnen zich melden.

GRC’14 werd vooral gestuurd door een ongeleid projectiel van amper 19 jaar, longen als een paard, overzicht van een radarstation, rijp voor de A-selectie. Tel daarbij op de slinks van positie wisselende aanvallers en de chaos aan Trichtse zijde was weer compleet. Zelfs de gewaardeerde aanwezigheid van De Slager bleek onvoldoende om het tegenhouden succesvol te laten zijn. Want meer was het niet. En de bus wilde ook al niet starten. Van Trichtse zijde waren niet meer dan een paar vage mogelijkheden te noteren. Kansen kon je dit voor goed fatsoen niet noemen.

De arbiter van dienst was deze keer ene alom gewaardeerde Addy IJ. Op onnavolgbare wijze wist hij zijn stempel op deze wedstrijd te drukken. Waarschijnlijk geïnspireerd door het niveau, dacht hij de 2e helft van de wedstrijd vanaf de zijlijn te kunnen leiden. Een en ander gevolgd door een plaspauze, waarbij het afdruppelen zoveel tijd in beslag nam, dat er bij de herstart een warming-up gedaan moest worden. Wat een zeikerd! In de eerste helft had hij al vriend en vijand, maar vooral de Trichtse doelman verrast door de gasten een handje te helpen. Een door Los gepakte afzwaaier van de Ladderkoning werd door Addy IJ. bestempelt als een terugspeelbal. U als kenner weet, dat de Ladderkoning dat niet eens beheerst. De openingstreffer uit de toegekende vrije trap was in 2 bedrijven een feit.

Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden, was keeper Los de enige, die echt goed bezig was. Naast de gebruikelijke capriolen was hij de enige die in staat bleek om over 16 meter een bal in iemands voeten te spelen. In het onderhavige geval de voeten van een tegenstander, dat wel. En dan wordt het wel lastig he. De tegenstander loopt dan gemakkelijk uit, de score op. Het verbaasde zelfs de inmiddels aangeroepen Sjaak. Daar het te ver gaat, om de keeper van alles de schuld te geven, doe ik dat dus niet. Maar helaas kon hij de roep om ene Sammie, die nota bene geblesseerd de bank warm zat te houden, niet doen verstommen.

De enige die het ondanks de ellende zichtbaar naar z’n zin had, was de Schoenendoos. Tot zijn verrassing kwam hij op het middenveld meer aan de bal dan in de voorste linie. Althans, hij zou meer aan de bal hebben kunnen komen. Daar het niet de bedoeling is, dat er maar 1 van de 11 spelers plezier heeft, is het te hopen, dat Ridder Rinus hem volgende week weer gewoon in de spits posteert. Lichtpuntjes waren het op de been blijven van Spierbundeltje en De Verkenner, mede door het magische duct tape van de Fysio, en twee panna’s. Die van Lampekappie haalde het qua schoonheid niet bij die van de Plumber: op de achterlijn achter het standbeen langs door de beentjes van de tegenstander richting de doelman, die de bal deze keer daarna wel wist te raken. Sammie was inmiddels, lopend op anderhalve cilinder, de achterhoede komen versterken. Terwijl hij het veld betrad, werd hij ter stond uitgedaagd tot een sprint van ongekende omvang. Zijn pijp was meteen leeg.

Rinus hoopt tegen beter weten in, dat de gewonden deze week voldoende herstellen om deel te kunnen nemen aan de volgende veldslag. Meneer de Weerd met dubbel L wordt node gemist op het veld, Dr. Dre in de kantine. Volgens insiders is de eerste afmelding inmiddels weer een feit, dus het wordt spannend….qua opstelling.

Zaterdag 19 november uit naar de drager van de rode lantaarn Zuilichem 3. Een degradatie duelletje dus. Eens kijken of Gerome, die tegen GRC als enige wel doel trof, zijn positie als topscorer weet te behouden.