Politiek en sport gaan niet samen, daarom alleen het sportgedeelte !!!

Op initiatief van Steffen Elgersma speelde wij, een team van lokale helden en prominenten, als Oranje tegen een team van in Nederland wonende Argentijnen. Maandag 25 juni is het precies 40 jaar geleden dat Oranje met 3-1 verloor in de WK finale tegen thuisland Argentinië. Het was een WK waar vooraf, en achteraf, veel over te doen is geweest. Het was de bedoeling dat wij ( ja, Julian jij ook ! ) met flitsend voetbal van de mat zouden spelen, maar dat liep anders. Ik zal proberen het kort te houden:

Voor Oranje waren geselecteerd: Addy ( de tank ), Mario ( lawaai papegaai ), Jan ( de slager van Buurmalsen ). Leo ( de vader van .... ), Jeroen Siebeling ( de scorende schrijver ), Ton en Niko ( de gebroeders van de Kerkhof van de gemeente Geldermalsen ), Niels ( het brein ), Steffen ( de inspiratiebron ), Marco ( het linkerbeen ), Wesley ( eindelijk op niveau ), Patrick ( de chirurg ) en het orakel van Tricht !

Omdat de echte Tank geblesseerd was, moest Tank 2 op de goal. Ondanks zijn pijnlijke rug ging het vooral in de eerste helft erg goed. De tegendoelpunten waren feitelijk allemaal de schuld van het orakel. Als ik Happel geweest zou zijn, dan had ik hem helemaal niet geselecteerd. Maar om hem toch zijn moment van glory te gunnen mocht hij meedoen. En maar schelden tegen mij als ik de bal weer uit het netje moest halen. Ik werd er wel een beetje emotioneel van, maar de limonade in de rust hield mij op de been !. Na een snelle 2-0 achterstand kwamen wij een beetje op gang. Een schitterend afstandschot van Arie Huygen en een knal van de man met het fuwele linkerbeen, werd het al snel 2-2. Wat er daarna gebeurde moesten we maar snel vergeten. De stand bij rust was maar liefst 7-2 voor het bedrijfsteam van Corim afdeling Argetinië. In de rust werd het orakel aangesproken dat hij er een schepje bovenop moest doen, maar meneer was alleen maar bezig met zijn grote held Willy van de Kerkhof, die de aftrap had verricht ( 30 minuten geleden ! ). In de 2e helft ging het een stuk beter. Misschien kwam dat door de de wissels,Ton en Niko, die waren zo druk bezig met het doornemen van de notulen van de laatste raadsvergadering, dat wij na de 8-2 opeens terug in de wedstrijd kwamen ! Bij een 6-8 stand had het orakel de spanning weer terug kunnen brengen, maar hij kreeg de bal niet langs de verdediger. De eindstand werd een teleurstellende 9-6. Het had anders kunnen lopen als Wesley de bal niet op de paal had geschoten, het orakel niet had meegedaan, dat de Tank 2 een andere rug had gehad en dat de chirurg zonder verdoving had geopereerd. De scheids had maar 1 assistent meegenomen, de andere was door de FIFA geschorst omdat hij teveel gokte op zijn eigen wedstrijden. De aanwezige 2 officials kon je ook wel een beetje beinvloedbaar noemen. Zelfs de VAR moest er aan te pas komen.

We hebben ons best gedaan, maar het was onze dag niet. Na afloop volgde een intervieuw met Wim Rijsbergen, een veiling waar ruim € 200,- werd opgehaald, een gezellige BBQ en een pub kwis die duidelijk werd het gewonnen door de ouwe garde van de vv Tricht. Julian, Gerald en Jan dropen af.

Een heerlijke middag voor een goed doel.