Op zoek naar winst tegen Asperen

Het is zaterdagochtend 22 september 2018, het is vroeg en koud wanneer de meiden van MO13-1 mogen aantreden op veld 3 om hun allereerste wedstrijd tegen Asperen MO13-1 te spelen. De dames zouden een goede maand geleden al een oefenwedstrijd tegen Asperen gespeeld moeten hebben, maar wegens een miscommunicatie stonden de meiden van Tricht toen van “Jan met de korte achternaam” als enig team op het veld. Gelukkig was dit vandaag niet het geval.

Doordat het gros van de selectie MO13-1 jong genoeg is voor MO11, is het altijd weer even spannend om te zien hoe groot onze tegenstanders zijn… Nadat Asperen een aantal minuten na ons het veld opliep om hun warming-up te starten, viel ons al op dat hun nummer 9 groter was dan de beide assistent-trainsters van onze MO13-1! Hier waren de meiden wel een beetje van onder de indruk… Ook had de technische staf al vernomen dat er bij Asperen een aantal talentvolle spelers in de selectie zat…  Maar dit hield onze meiden niet tegen, want wij wilden graag voetballen en de huid zo duur mogelijk proberen te verkopen!

Onder leiding van scheidsrechter Milan de Jong startte de wedstrijd om 8.30. Op goal stond natuurlijk onze topper Megan, met voor haar in de verdediging - van links naar rechts - Tessa, Yana en  Caoimhe. Op het middenveld stonden Elin, Liz en Annemarie en in de spits stond Michaëla. In de wissel begonnen Annelot en India, klaar om in te vallen en de ploeg te helpen.

Ondanks het vroege tijdstip startte onze meiden scherp; de meiden waren fel en de duels werden goed gewonnen. Ook langs de lijn werd “scherp” opgetreden… zowel met betrekking tot het voetbal als ook op iets te bij-de-hand-zijnde gastsupporters…. maar terug naar onze meiden:

Na slechts 6 minuten was het feest! Michaëla scoort na het goed doorgaan de 1-0! “Top! Ook dit zou wel eens – na de bekerwedstrijd van vorige week in Wadenoijen - een leuke wedstrijden kunnen worden! Na de goede goal van Michaëla kwam Asperen beter in hun spel, ze vonden snel hun betere speelsters, waardoor onze meiden meer onder druk kwamen.

Na een aanval van Asperen waarbij de bal goed door Megan werd gestopt, hervatte Megan het spel door de bal richting Tessa te schieten. Echter Tessa was nog niet bijgekomen van haar verdedigende acties van de aanval daarvoor, waardoor de spits van Asperen de bal opving en zorgde voor de gelijkmaker, 1-1…

In de volgende fase van de wedstrijd hadden onze meiden het even moeilijk. Iedere week gaan ze beter voetballen, en ook dit was vandaag weer goed te zien. Achterin stond Yana, vandaag de aanvoerder van onze equipe, uitstekend te voetballen en stuurde haar linie goed aan. Doordat de opbouw goed verzorgd werd, kregen Elin, Liz en Annemarie op het middenveld veel tijd en ruimte om over te spelen. Dit leidde uiteindelijk tot een grote kans voor de meiden van Tricht; het was India die een kans kreeg, helaas raakte zij de paal en ging ook de rebound er niet in.

In plaats van dat het 2-1 werd, werd er vanuit het middenveld van Asperen een bal op de beste speler van Asperen gespeeld, deze noemen we vanaf nu “Nummer 4”. Nummer 4 dribbelde na ontvangst van de bal vervolgens heel knap door de defensie van Tricht heen en tekende voor de 1-2… Dit was even jammer.

Maatregelen werden getroffen: Annelotte – die inmiddels in het veld gebracht was – werd als “mandekker” gezet op Nummer 4; mooie duels tussen deze twee dames volgden! Voetballend hield Annelotte Nummer 4 erg kort en was het voor een tijdje rustig voor het doel van Megan. Helaas werd het voor de rust nog wel 1-3, nadat Asperen na een diepe bal hun aanval goed uitspeelde.

In de rust heeft de technische staf de meiden weer op scherp gezet met als doel om terug in de wedstrijd te komen. De tips en opdrachten die in de rust gegeven waren, werden door de meiden goed opgevolgd; de 2de helft was een genot om naar te kijken!

Caoimhe deed het op rechtsback erg goed en wist daarmee Annemarie op rechtshalf de ruimte te geven die zij nodig had. Hierdoor heeft Tricht nog een aantal kansen weten te creëren. Na een minuut of 10 stuurde Tessa – inmiddels acterend op het middenveld – Michaëla via de zijlijn de hoek in, Michaëla trok de bal vervolgens goed voor, waarna Liz de bal knap afwerkte! 2-3, we doen weer mee! De meiden van Tricht kregen meer vertrouwen en gingen duidelijk – net zoals vorige week - op zoek naar de gelijkmaker.

Echter net zoals in de eerste helft voerde Asperen de druk weer op. Ook de geleverde inspanning door de meiden lieten hun sporen na, vermoeidheid werd een factor. Er volgde weer een aanval van Asperen; Caoimhe werd uitgespeeld en Yana kwam hierdoor in een 2-tegen-1-situatie. De dames van Asperen vonden elkaar waarna er knap in de kruising gescoord werd. Onhoudbaar voor Megan, die ook deze wedstrijd goed heeft staan keepen.

Na de aftrap van Tricht waren het Tessa en Elin die duidelijk laten weten dat het genoeg was en dat er geen 5de doelpunt zou vallen. De meiden maakten hun uitspraken waar! Karakter! Niet veel later floot Milan de wedstrijd af.

Trots zijn wij op onze meiden; gevochten als leeuwinnen en elkaar over het hele veld helpend, teamspirit! Goed meegevoetbald en bij vlagen echt geprobeerd om de wedstrijd te winnen. Helaas nog geen winst, maar als de meiden zo doorgaan, komt dat echt vanzelf!

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een revanche tegen Wadenoijen!

De Technische Staf

(Dewi, Denise en Jack)