Offday voor Tricht

Fanzone

omhoog
105 users have voted.

 Nivo Sparta-Tricht 7-1

 

TRICHT – Tricht had in Zaltbommel zaterdag een volkomen offday en leed tegen Nivo Sparta na een 2-1 ruststand een zware 7-1 nederlaag. Voor Nivo Sparta was het pas de eerste competitiezege. Duidelijk is dat Tricht het komende zaterdag in Houten tegen het nog ongeslagen Delta Sports veel beter zal moeten doen.

 

Tricht begon ondanks het ontbreken van de geblesseerde Marijn Hak nog redelijk, al kreeg Nivo Sparta reeds vroeg de eerste kans. Spits Willem Looijen stuitte echter nog op Trichts keeper Glenn Robbemondt en in de rebound mikte Johnnie Noorthoek voor de thuisclub huizenhoog over het doel. Uit een corner van Wesley van Maurik probeerde Tricht wat terug te doen maar het hakje van Prebibo Okunwie mislukte.

 

Eerste goal

Na 21 minuten werd het 1-0. Willem Looijen speelde zich goed vrij en omspeelde keeper Robbemondt: 1-0. Na eerst een te hoog schot van Maikel van Opijnen liep Nivo Sparta in de 38e minuut toch tot 2-0 uit. Jordi de Wit kon de bal simpel intikken na voorbereidend werk van Willem Looijen en de goede trekbal van Johnnie Noorthoek. Drie minuten voor rust kreeg Tricht toch weer hoop. Na een vrije trap van Wesley van Maurik bracht Nivo-keeper Dennis Westerlaken bij de inzet van Prebibo Okunwie eerst nog redding maar Ramon van Soelen benutte attent de rebound: 2-1. Vlak voor de pauze moest René van Soelen bij Tricht wegens een rugblessure door Thomas van Vark worden vervangen.

 

Debacle

Na de thee werd het voor Tricht een debacle. De gasten hadden defensief geen antwoord op de snedige Bommelse aanvallen met diverse goede steekpasses. Wegens hands van Tim Hakkert kreeg Nivo Sparta van arbiter H.A. de Fijter uit het Brabantse Rijswijk bijna een kwartier na rust een strafschop. Uit die penalty maakte gangmaker Jordi de Wit er 3-1 van. Halfweg de tweede helft liet de kwetsbare Tricht-defensie zich bij een Bommelse dieptepass zelfs op snelheid kloppen door Willem Looijen die simpel kon doorstomen en zo voor 4-1 zorgde. Kort nadien werd Rico de Ridder als vervanger voor Rein Bastiaanse de tweede verse kracht bij de bezoekers. Later zou Marijn Bransen de derde invaller worden ter vervanging van Wesley van Maurik. Aanvaller Ramon van Soelen zag een kans op een tweede doelpunt van hem geblokt. In het slotkwartier werd Tricht helemaal weggespeeld. Uit een voorzet van Noorthoek maakte Willem Looijen er in de 78e minuut 5-1 van. Met zijn vierde goal zorgde Willem Looijen in de 82e minuut ook voor 6-1 aleer hij een applausvervanging kreeg. De lob van Looijen werd door keeper Robbemondt bij dat laatste doelpunt overigens ook erg slecht verwerkt. Vier minuten voor tijd kreeg ook Johnnie Noorthoek zijn beloning met een treffer die de eindstand van dit duel op liefst 7-1 bepaalde. Duidelijk moge zijn dat het spel en vooral de defensieve kracht van Tricht aan danige verbetering toe is. Werk aan de winkel dus voor trainer Marcel van Steenis en zijn equipe.