Nacompetitie nieuws.

Fanzone

omhoog
21 users have voted.

De periode kampioenen van 2F hebben het niet gered. Pelikaan en Brederodes verloren vorige week al, en Roda Boys redde het gisteren niet tegen SVL. Voor de degradatie liep het voor Hardinxveld sv Meerkerk niet goed af. Zij spelen volgend seizoen een trapje lager. Hier de verslagen van hun wedstrijden:

 

Doek valt voor SV Meerkerk na nederlaag tegen tiental SV Capelle:

MEERKERK – Na een behoorlijke eerste helft, die een terechte 1-0 voorsprong opleverde, zakte SV Meerkerk tegen SV Capelle na de hervatting op schrijnende wijze door de mand. De gasten werden, zelfs nadat een van hun spitsen uit het veld was gestuurd, steeds sterker. In de laatste tien minuten sloegen ze twee keer toe (1-2) en kwam er voor de geelzwarten een einde aan een lange reeks van mooie seizoenen in 2F.

In de beginfase waren de verre inworpen van Thijs van Klij een gevaarlijk wapen. Dat leidde in de zesde minuut tot een vrije kans voor Youri van Blanken, maar diens schot was te slap om keeper Erik Kuysten te passeren. Het antwoord van SV Capelle bestond uit een schuiver van Vedad Hadzic die rakelings naast de paal verdween.

Explosie van vreugde
Na een kwartier slaagden de bezoekers er niet in de bal uit hun zestienmetergebied weg te werken en van dichtbij zorgde Dick Kooijman voor een explosie van vreugde: 1-0. De thuisclub was erg strijdlustig en zat elke speler van de gasten die in balbezit kwam fel op de huid. SV Capelle was technisch vaardiger maar voetbalde te lauwtjes om potten te kunnen breken.

Pas op het halve uur was er een korte fase waarin de bezoekers aan de poort rammelden, maar SV Meerkerk was telkens bijtijds terug om de boel af te grendelen. Voor ruim zeshonderd toeschouwers controleerde de thuisclub de wedstrijd, maar dat leverde niet meer op dan een door Kooijman gemiste kans.

Vierde spits
Na de thee was het initiatief volledig bij de gasten, die een vierde spits naar het front stuurden. SV Meerkerk liep alleen maar achteruit en was geen schim meer van het elftal van voor de pauze. Niettemin had de ploeg via een kopbal van Ruud Vink en een vrije kans van Kooijman de beslissing moeten forceren.

Wegens natrappen kreeg Jurgen van Selst twintig minuten voor tijd een rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid gingen de blauwen steeds beter ballen. Uit een vrije trap zorgde Hadzic voor de gelijkmaker en vier minuten voor tijd schoot Isak Dedic de winnende treffer diagonaal in de verste hoekje: 1-2.

Gogme
“Op karakter konden we veel compenseren, maar deze tegenstander had veel meer gogme”, vond interim-coach Arwin van Dijk. “Toen SV Capelle na rust met vier spitsen ging voetballen wisten we het niet meer. We zakten veel te diep in en zijn niet meer in ons spel gekomen. SV Meerkerk heeft deze nederlaag volledig aan zichzelf te wijten.”

 

Altena neemt ook Hardinxveld met 0-2 te grazen en is finalist:

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bij Altena duurt het succes in de nacompetitie voort. De Nieuwendijkers namen Hardinxveld in de halve finale met 0-2 te grazen. Daarmee is Hardinxveld gedegradeerd en staat Altena komende zaterdag in de finale voor promotie naar de tweede klasse. Tegenstander: SV Capelle.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken in de ‘clash’ in Hardinxveld, heerste er grote vreugde bij Altena. De Nieuwendijkers hadden na het mirakel een week eerder bij De Zwerver ook de klus tegen Hardinxveld geklaard.

Ayhan Uslu, die de wedstrijd had opengebroken met de 0-1, stapte monter het veld af. “Ik ben heel blij”, bekende de spits. “We hebben er met de hele groep hard voor gewerkt. Voor de rust ging het nog een beetje stroef, maar na de rust kwamen we los. Dan zie je dat wij gewoon stukken beter zijn en ik heb een doelpuntje gemaakt. Dat bracht weer wat rust”, feliciteerde Uslu ook zijn maten met de overwinning na de slijtageslag.

Het maakte de ervaren Uslu ook niet uit, wie komende zaterdag de tegenstander is in de finale voor promotie naar de tweede klasse. “Wie er ook komt, ze gaan huilend naar huis”, verzekerde Uslu. De tegenstander in Nieuwendijk wordt SV Capelle, dat SV Meerkerk naar de derde klasse duwde. Ook Hardinxveld was de sjaak tegen Altena.

Incident
De klapper in Hardinxveld begon met een vervelend incident. Bij het eerste kopduel klapten Remy Roodenburg en Vincent van Lopik hard met de hoofden tegen elkaar. Roodenburg, helemaal dizzy, kon niet verder en moest voor controle naar het Beatrixziekenhuis. Ook Van Lopik kwam er niet ongeschonden uit en moest zich nog voor de rust laten vervangen.

Wat verder op was gevallen, was het feit dat Hardinxveld verzaakte de trekker over te halen. Zo schoof Robin Kok een uitgelezen vrije mogelijkheid nog naast de paal. Aan de andere kant kwam Altena maar tot één klein kansje in de stugge eerste helft voor Uslu, die de bal over het Hardinxveldse doel tilde. Verder hielden beide ploegen met de 0-0 bij de rust elkaar aardig in evenwicht.

Verschil
Na de rust verzaakte Hardinxveld meteen weer het eerste verschil te maken. Richard Zwakhals zag keeper Bas Visser nog knap redden op zijn vrije inschieter. Aan de andere kant begon Altena zich wat meer te roeren. Een knal van invaller Edwin Pluijster bonkte op de vuisten van keeper Marc Koning. De Hardinxveldse sluitpost bleef in de korte hoek ook Eddy Wijnvliet de baas.

Even later stortte Altena de thuisploeg in de rouw na een lange trap. Een Hardinxveldse verdediger tastte mis en de attente Uslu sloeg meteen toe om de wedstrijd open te breken met de 0-1. Nu was het hek eindelijk van de dam. Met nog ruim een kwartier te gaan, gaf Altena de aangeslagen Hardinxvelders de nekslag. Invaller Edwin Pluijster werd de held met een magnifieke vrije trap, die als een kogel in de hoek vloog voor de 0-2.

Mooie prestatie
Het arme Hardinxveld probeerde nog wel terug te komen. Na mistasten van keeper Bas Visser liet Aron Eijkelboom echter zien, dat het bij Hardinxveld schortte aan stootkracht. Van dichtbij kopte de invaller nog naast. Daarna was het wel gebeurd. Altena probeerde de uitslag nog meer cachet te geven. Zowel Brian de Graaf als Kennith Kops kopten de mogelijkheden echter op de lat.

Anderzijds had Altena toch al een mooie prestatie geleverd. Daar kon Niels Nomen met de laatste mogelijkheid voor Hardinxveld ook niets meer aan veranderen. Komende zaterdag moeten de Nieuwendijkers de promotie naar de tweede klasse nu maar gestalte geven tegen SV Capelle. Voor Hardinxveld rest de treurnis met de degradatie naar de derde klasse.

Goed scenario
Van tevoren had trainer Richard van Gils zijn ploeg nog even met beide voetjes op de grond gezet. “Je kan wel heel leuk winnen bij De Zwerver, maar als je vandaag bij Hardinxveld had verloren, dan sta je hier voor Jan met de korte achternaam. Nu win je hier en kan je komende zaterdag in Nieuwendijk de finale spelen tegen SV Capelle. Een beter scenario kan je niet hebben. Ik hoop dat we mooi af kunnen sluiten en dan kan ik door de voordeur vertrekken”, aldus de vertrekkende trainer van Altena. “We gaan nu even dit met z’n allen vieren en richten ons dan op de finale.”  

 

‘Terechte’ nederlaag bij eersteklasser beëindigt promotie-aspiraties Roda Boys:

LANGBROEK – Roda Boys is er zaterdag op bezoek bij SVL niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de nacompetitiefinale. Daardoor zullen de manschappen van trainer Frank Brands ook volgend seizoen in de tweede klasse uitkomen.

Waar vorige week al bekend was dat Freek van Eembergen en Rik van den Broek niet in Langbroek aanwezig konden zijn, kwam daar voor Brands nog een tegenvaller bij. Ook Richard Palm had zijn prioriteiten anders gesteld. Zodoende kon Brands niet over drie basiskrachten beschikken.

Mede daarom startte Jarno van Vuuren in de spits. Hij scoorde in het met 5-3 gewonnen duel met Oostkapelle  de belangrijke goal en zag zich daar zaterdag voor beloond worden. Ook tegenstander SVL had er in de eerste ronde van de nacompetitie een doelpuntrijk schouwspel van gemaakt. Met 5-4 wisten ze Brederodes na verlenging te verslaan.

Gezapig
Het was daarom ook de verwachting dat de confrontatie tussen beide clubs een spektakelstuk zou gaan worden. Maar niets bleek minder waar. Onder het toeziend oog van onder andere Kees Jansma legden SVL een Roda Boys een gezapige eerste helft op de al even belabberde kunstgrasmat in Langbroek neer. SVL kwam daarin na iets meer dan een kwartier al op voorsprong. Rob van Eem kopte een hoekschop strak binnen.

Voor en na dat doelpunt waren de zwaktepunten van Roda Boys al pijnlijk blootgelegd. De verdediging was, net als vorige week, het grote zorgenkindje. Waar dat toen nog gecompenseerd werd door de twee andere linies, was dat tegen SVL niet het geval.

Hands
Bovendien mocht Roda Boys scheidsrechter Bernard Elissen en zijn grensrechter dankbaar zijn dat het niet een strafschop tegen kreeg. Rick van Pinxten, die zich bij vlagen makkelijk liet ringeloren, werd op de achterlijn gepasseerd en maakte daarna duidelijk hands. De arbiter, die na afloop aangaf dat hij het vanaf zijn positie niet goed genoeg kon beoordelen, werd door zijn grensrechter pijnlijk in de steek gelaten.

Strafschop
In de tweede helft begon Roda Boys wat feller. Het wist SVL in de eerste tien minuten meer onder druk te zetten, maar echte kansen bleven nog uit. SVL stak bij een corner echter een helpende hand toe, in letterlijke zin. In een vlaag van verstandsverbijstering dook een speler met beide handen naar de bal. Een redding waar menig keeper jaloers op zou zijn, maar het kwam SVL logischerwijs op een strafschop tegen te staan.

Waar Jordy de Wit vorige week nog faalde vanaf elf meter, schoot Martijn de Wildt de penalty wel onberispelijk binnen. Roda Boys had in het restant van de tweede helft het overwicht, zonder echte kansen te creëren. Aan de andere kant was er de dreiging van de behendige Selcuk Albayrak, maar ook hij wist Roda Boys-doelman Patrick Coenen niet te passeren.

Individuele klasse
De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar schijn bedroog. Met nog zeven minuten in de reguliere speeltijd op de klok, toonde Willem Baaij zijn individuele klasse. Met een subtiele voetbeweging nam hij een lange bal van achteruit perfect aan, om vervolgens op artistieke wijze de bal over de uitgekomen Coenen heen te prikken. Na die prachtige goal kon Roda Boys zich niet meer oprichten en in de blessuretijd schoot Alex van Eem, op aangeven van invaller Danny Kuijer, de promotiedroom van Roda Boys definitief aan diggelen.

Levensgevaarlijk
SVL vierde feest, Roda Boys droop teleurgesteld af. Winnend interim-trainer John van Loen was na afloop vooral kritisch op de omstandigheden: “Eigenlijk mag je niet eens voetballen, zo warm is het. Buiten is het dertig graden, op het veld is het bijna veertig graden. Dus het is gewoon levensgevaarlijk”, aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Feyenoord en FC Utrecht, die zijn ploeg nu mag voorbereiden op de finale tegen competitiegenoot Woudenberg.

“Dat wordt een feest. De wedstrijd van vanmiddag was moeilijker dan die van volgende week. Je weet dat dat een finale is, dan ben je sowieso al gemotiveerd. We weten alles van Woudenberg, hebben geen geheimen voor elkaar. En ik verwacht dat we gaan winnen, meer niet.”

Tekort geschoten
In de Langbroekse catacomben droop de teleurstelling van het gezicht van verliezend trainer Brands, al vond hij het geen onverdiende nederlaag : “Ik vind dat we in alle facetten tekort zijn geschoten. Aan de bal, zonder bal, verdedigend en in de eerste helft ook in de beleving. Op basis daarvan hebben we ook wel verdiend verloren. We hebben gewoon te weinig gebracht. We kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien. Vooral voor rust was het ver onder de maat. We hebben gezegd dat we honderd fouten mogen maken, maar het moet niet zo zijn dat ik het idee heb dat ik naar een laatste competitiewedstrijd tussen de nummer zes en de nummer negen zit te kijken.  Dat stoort me voornamelijk. Ik ben er wél van overtuigd dat niemand het veld in gaat met het idee dat hij het even op twintig procent minder gaat doen. Zo zit deze groep helemaal niet in elkaar. Maar wat het dan wel is, weet ik niet.”

Accepteren
Met het einde aan de promotie-aspiraties is ook het seizoen definitief voorbij voor Roda Boys. “Het is zoals het is, volgend jaar zullen we het weer moeten laten zien in de tweede klasse. Ik heb net in de kleedkamer tegen de jongens gezegd dat ze trots mogen zijn op wat ze over het hele seizoen hebben laten zien. Maar we hebben ook uitgesproken dat we vandaag tekort zijn geschoten. Dat zul je hoe dan ook moeten accepteren. Hoe moeilijk dat ook is”, besluit Brands berustend.

 

 

ZUID I - 1C - 2E - 2F

Zaterdag 2 juni
(A) SVL - Brederodes 5-4
(B) Woudenberg - Terneuzense Boys: 3-0
(C) Roda Boys/Bommelerwaard - Oostkapelle: 5-3
(D) SSV'65 - Pelikaan: 3-1

Zaterdag 9 juni
(E) Woudenberg - SSV'65: 5-2
(F) SVL - Roda Boys/Bommelerwaard: 3-1

Zaterdag 16 juni
Woudenberg - SVL (finale)

2F - 3C - 3D

Zaterdag 2 juni
(A) SV Meerkerk - SSC'55: 1-1 (SV Meerkerk w.n.s.)
(B) Hardinxveld - De Alblas: 4-2
(C) SV Capelle - Streefkerk: 2-0
(D) De Zwerver - Altena: 3-4

Zaterdag 9 juni
(E) Hardinxveld - Altena: 0-2 (Hardinxveld degradeert)
(F) SV Meerkerk - SV Capelle: 1-2 (SV Meerkerk degradeert)

Zaterdag 16 juni
Altena - SV Capelle (finale)