MO15 swingt

MO15 swingt.

Zoals u weet wisten de heldinnen van de MO15 vorige week te winnen van Asperen. Met nog 3 lastige wedstrijden op het resterende programma gingen we er van uit dat dit wel eens het laatste goede resultaat geweest zou kunnen zijn. Vandaag was ASH de tegenstander en zij hadden al heel wat punten bij elkaar gespeeld dus enige angst was onze deze koude morgen niet vreemd. Toch was het vandaag zo’n wedstrijd waarna ik  wenste dat ik echt een goed verslag zou kunnen schrijven over de wedstrijd en tot in detail het prachtige veldspel en schitterende werklust kon omschrijven en niet zoals gewoonlijk een hoop onzin uitkraam en een verslag tik wat weer totaal niet over voetbal gaat. Ik ga mijn best doen...

Aangekomen in de kleedkamer waanden wij ons in de Rodenburg. Nadat we dit de meiden hebben verboden op vrijdagavond vieren zij hun feestje in de kleedkamer om 08:00 uur ‘s ochtends. Tegenwoordig is het hip om een box in de kleedkamer te zetten waar meer geluid uit komt dan bij een hardcoreparty. Deze boxen zijn dan ook vaak groter dan de gemiddelde speelster van zo’n  team. Bij de MO15 van onze plaatselijke trots zijn de dames wat meer bescheiden. een lief klein boxje ter grote van een luciferdoosje stond prominent op de tafel. vrolijke nootjes schalde uit het speakertje, Probeer bij een hok vol met huppelende meisjes maar eens te beginnen over looplijnen, druk zetten of kantelen.

Peter Meurs was weer eens zo vriendelijk om in het holst van de nacht op te staan om de meiden te fluiten. Wat ben je toch een held, bedankt! Met de vorst nog op het plastic veld  begonnen de meiden goed aan de wedstrijd en zagen we zelfs de befaamde driehoekjes terug. Tiny en ik keken elkaar aan en vroegen ons hardop af of onze trainingen misschien toch wel zin hebben gehad. Laura lachte ons hard uit en wist ons te vertellen dat het door “de box” kwam ‘want de muziek dient tot verstrooiing, tot opvoeding, tot aansporing van geest en hart, en tot de bevrijding der ziel van de hartstochten’ zei ze. De reserve speelsters Maxim, Chavel en Senna lachte hierop Lau weer uit want zij wisten natuurlijk ook wel dat dit een wijsheid van Aristoteles was en dat zij dit niet zelf had verzonnen.

We kregen steeds meer en meer door dat onze kansen vandaag lagen in de counter.  Inge en Jo-Ann waren veel sneller dan de achterhoede van ASH en met diepe ballen van Guusje en Amy zorgden zij voor veel gevaar. Reza en Isabel visser hielden de spits in bedwang en Daphne en Isa hielden op de back het gevaar tegen. Toch kwam ASH er een aantal keer doorheen maar wederom stond vandaag Isabel A. een wereldpartij te keepen. Lucia Muñoz Castellanos heeft steeds minder last van haar knie en gaat met de week beter voetballen. Manou is vanuit de spits terug gezakt naar rechtshalf en komt veel beter tot haar recht. Zo nu zijn alle speelsters genoemd en begint het al echt op een verslag te lijken.

Jo-Jo kon met haar snelheid zo doorlopen op de keeper na een prachtige steekbal van Inge. Dit buitenkansje liet ze niet onbenut en zo kwamen we met 1-0 voor. Helaas konden we dit niet vasthouden en stonden we met 1-2 achter in de rust.

tijdens het limonademoment zette Tiny en Lau nog even de puntjes op de i en werd er taart beloofd bij een goed resultaat. Vreemd genoeg zijn dit soort beloften altijd genoeg voor die meiden om tot het gaatje te gaan. De combinatie van deze spirit en de stemoverslaande aanwijzingen van Laura zorgde ervoor dat onze heldinnen meer en meer kwamen tot mooie aanvallen. Verdedigend stond het top en 10 minuten voor tijd was daar het moment van Manou. Ze werkt altijd hard maar de bal wil er maar niet in en juist nu, nu we het zo ontzettend verdiende en nodig hadden wist juist zij de gelijkmaker te maken. Dit wisten we vol te houden tot het eind en zo voelde dit gelijkspel als een overwinning.

Volledig in de juiste mood gaan we ook aankomende wedstrijden voor een goed resultaat. En als het niveau van spelen zo omhoog gaat dan moeten de verslagen dat natuurlijk ook. We hopen volgende keer verder in te gaan op pressie, one touch passing, open draaien en knijpen.

Gerhard